Бенкендорф очолив телеканал «112 Україна»

Бенкендорф очолив телеканал «112 Україна»
Єгор Бенкендорф

Бенкендорф заявив, що його прихід на 112-й не означає встановлення контролю над каналом з боку будь-якої політичної сили чи державної структури

У четвер, 10 листопада, колишній голова правління телеканалу «Інтер» Єгор Бенкендорф розпочинає роботу на телеканалі «112 Україна» в якості генерального директора каналу. Про це він повідомив «Детектор медіа».

За його словами, нині починається його зустріч із колективом «112 Україна».

Бенкендорф розповів, що мав пропозицію з роботи в одному з європейських медіахолдингів, але вирішив жити і працювати тільки в Україні.

Він уточнив, що вів переговори з менеджментом телеканалу «112 Україна», оскільки Андрій Подщипков, який раніше де-юре був власником каналу, «передав свої корпоративні права в управління менеджменту телеканалу».

Також Бенкендорф наголосив, що його прихід не означає встановлення контролю над каналом з боку будь-якої політичної сили чи державної структури.

«Детектор медіа» подає коментар Бенкендорфа повністю мовою оригіналу:

«С сегодняшнего дня я приступаю к работе на телеканале «112 Украина» в должности Генерального директора телеканала.

Я работаю в телевидении с 1997 года. За эти 19 лет я прошел путь от обычного администратора до главы правления «Интера» и президента НТКУ. Я благодарен людям, с которым я работал, за возможность реализовать себя, но как только вы достигаете одной цели, нужно немедленно ставить новую. Для меня такая цель появилась после предложения от «112-го».

У меня было предложение по работе в одном из европейских медиа-холдингов, но я люблю свою страну и буду жить и работать только в Украине. Работа на «112-м» - это безусловный плюс. Я рассматриваю это решение как переход с лидирующего универсального канала на лидирующий новостной канал.

Переговоры проводились с менеджментом телеканала «112 Украина». Вы знаете, что канал неоднократно заявлял, что его собственник Андрей Подщипков дистанцировался от влияния на его информационную политику и передал свои корпоративные права в управление менеджменту телеканала.

Мой приход не означает установления контроля над каналом со стороны какой-либо политической силы либо государственной структуры. Я вел переговоры с менеджментом канала, и никто не влиял на мое решение. Надеюсь, что и в дальнейшем канал будет работать на принципах независимой редакционной политики, свободы слова, соблюдения принципов журналистской этики».

Нагадаємо, раніше Бенкендорф заявив, що звільнився з посади голови правління телеканала Інтер за власним бажанням.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: