У Нацраді бідкаються: 112-й канал їх тероризує – «стежить, лізе через паркан, створює фейки»

У Нацраді бідкаються: 112-й канал їх тероризує – «стежить, лізе через паркан, створює фейки»

Усі претензії до мовника викликані лише тим, що він не виконує умови ліцензії, переконує Ольга Герасим’юк

У Національній Раді з питань телебачення та радіомовлення прокоментували перманентні звинувачення каналу «112» у тиску з боку регулятора. Там пояснюють, що всі претензії до цього мовника викликані лише тим, що він не виконує умови ліцензії.

«Свого часу п’ять нових компаній, які виникли незадовго до конкурсу, раптом перемогли на регіональних конкурсах зі своєю концепцією розважального контенту, потіснивши тим самим регіональних мовників, які давно там мовили і пропонували, в тому числі, інформаційні концепції. Вони перемогли, поставили лого «112» і ввімкнули туди своє центральне мовлення. А концепцію регіонального мовлення посунули. Тоді місцеві гравці сказали: хвилиночку, ми ж теж ішли з інформаційною концепцією і теж хотіли давати новини, причому регіональні. Незалежна асоціація мовників, що об’єднує регіональні медіа, надіслала нам протести. Тому претензії не зняті», - пояснила «Главкому» в інтерв'ю Перший заступник голови Нацради Ольга Герасим’юк

Вона підкреслила, що до супутникового мовлення каналу «112» у регулятора немає ніяких застережень. «Хоча вже понад рік глядачі постійно чують з ефіру каналу, що Нацрада його закриває. І тут питання про свободу слова вже треба ставити до самого каналу», - обурена чиновниця.

Герасим’юк також наголосила, що й досі не зняті питання стосовно справжніх власників телеканалу 112.  «Вони в передбачений законом термін і спосіб подали документи про власність, де «закільцювали» схему власності так, що з неї ніяк не зрозуміло, хто ж там кінцевий власник», - пояснює член Нацради, визнаючи, що юридично вся інформація оформлена правильно.

У Нацраді також скаржаться, що телеканал і його регіональні структури отримали  вичерпнй перелік попереджень, накладені штрафи, є звернення до суду про стягнення штрафів та анулювання регіональних ліцензій. «Але представники каналу не приходять на засідання, хоча раніше тримали в залі одразу по дві камери - перетворили стосунки з регулятором на шоу. Вони відмовляються отримувати на пошті запрошення на засідання й постійно обманюють свою аудиторію тривожними повідомленнями про те, що Нацрада вкотре їх закриває, нібито за таємничим наказом когось згори…», - говорить Герасим’юк.

Вона також поскаржилась на те, журналісти каналу «створювати маніпулятивні фільми про членів Нацради. «Я була ледь не найголовнішим «героєм» цих блокбастерів, створених під егідою депутата Капліна (Сергій Каплін – депутат від БПП, вів власну програму «Народний прокурор» на «112» – «Главком»). За його завданням за нами стежили, лізли через паркани вдома, створювали фейкові повідомлення…».

Інтерв'ю з Ольгою Герасим'юк читайте тут Мене тішить, що зараз «Інтер» на останньому місці серед великих каналів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: