Берегова охорона Лівії підібрала за день майже тисячу мігрантів

Берегова охорона Лівії підібрала за день майже тисячу мігрантів

Італія послідовно проводить політику відмови приймати нових мігрантів

Представники берегової охорони Лівії протягом дня підібрали 948 осіб на надувних човнах, які намагалися дістатися Європи. Окрім того, в неділю вони знайшли тіла 10 осіб, які затонули до цього.

Про це повідомляє Reuters.

Тим самим всього лише за останній тиждень лівійська берегова охорона зупинила до 2 тисяч осіб, які морем і часто в не дуже безпечний спосіб намагалися дістатися Європи.

При цьому кількість африканців, які намагаються із західної Лівії дістатися до Європи, почала зменшуватися із липня 2017 року після угоди Риму із місцевими воєнізованими загонами.

У свою чергу новий міністр внутрішніх справ Маттео Сальвіні заявив в червні про те, що Італія не збирається більше брати мігрантів, яких рятують кораблі милосердя. Це викликало не лише невизначеність із кораблем, на борту якого було 600 осіб, поки його не погодилася прийняти Іспанія. Окрім того, Рим розкритикував Мальту за те, що та відмовилася прийняти 230 африканців, яких до цього врятували кораблі милосердя.

Нагадаємо, Італія запропонувала на саміті ЄС, присвяченому проблемі мігрантів, «Європейську багаторівневу стратегію міграції», що включає 10 пунктів, спрямованих на регулювання потоків біженців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: