Безсмертний: За все життя я не бачив нічого огиднішого за Мінський процес

Безсмертний: За все життя я не бачив нічого огиднішого за Мінський процес

Міжнародна спільнота «капітулювала перед викликами, які поставила перед нами російська вояччина»

Мінський процес є відображенням капітуляції міжнародної спільноти перед провокаціями російських військових, але поки Україна, Європа та світ займаються «самоосвітою», він має бути збережений. Про це в середу в Києві під час конференції за участі представників Парламентської Асамблеї НАТО заявив Роман Безсмертний, колишній учасник переговорів у форматі Мінського процесу.
«Мені вже 50 років, але за все життя я не бачив нічого огиднішого, ніж Мінський процес (ці слова присутні зустріли оплесками - Ред.). Не тільки через методику переговорів, яка там застосовується, але через готовність учасників відповідати на ті питання, які ставить Мінськ. Ми наперед знаємо, що на них неможливо знайти відповідь, принаймні, в сучасних умовах», - наголосив Безсмертний.
Він висловив думку, що міжнародна спільнота «капітулювала перед викликами, які поставила перед нами російська вояччина».
«При цьому мушу зазначити - поки Україна, Європа та весь світ займаються самоосвітою та намагаються зрозуміти, де й у яких умовах ми всі знаходимося, на цей час Мінський процес має зберігатися», - сказав Безсмертний.
Він зауважив, що не можна сприймати конфлікт на Донбасі та окупацію Криму лише як російсько-український конфлікт. Це протистояння, на його думку, є частиною глобального, континентального, регіонального та суто внутрішньоукраїнського конфліктів. Відповідно, відповідь на наявні виклики має бути знайдена на всіх відповідних рівнях - від глобального до регіонального, - зазначив Безсмертний.
Джерело: Укрінформ

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: