РФ і бойовики на переговорах у Мінську «ставлять віз попереду коня» - Кучма

РФ і бойовики на переговорах у Мінську «ставлять віз попереду коня» - Кучма

Мінськ дуже важко проходить

Представник України в Тристоронній контактній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі Леонід Кучма констатує наявність основоположних суперечностей у питанні послідовності виконання Мінських протоколів між російською стороною і представниками окремих районів Донецької та Луганської областей з одного боку та представниками України з іншого. Про це він сказав сьогодні журналістам у Києві.
«Є така російська приказка: «поставити віз попереду коня». На превеликий жаль, Росія разом зі своїми партнерами у Донбасі дотримується цієї російської притчі. Ми постійно наполягаємо, що має бути виконано те, що записано на початку Мінських протоколів, - це мир. А нам вони (РФ і ОРДЛО. – Ред.) усюди, на всіх рівнях нагадують про закон про вибори, зміни до Конституції (України. – Ред.), а про все інше забувають», - сказав Кучма.
Він наголосив, що вважає головним питанням на сьогоднішній день встановлення миру в регіоні і повне припинення бойових дій. «Тому що ми сьогодні бачимо, що миру на цій території немає», - сказав представник України в Тристоронньої контактній групі.
У цьому контексті Кучма наголосив, що «Мінськ дуже важко проходить». «За день до Мінська, може, тихіше трохи стає, потім з Мінська виїхали - звучать снаряди», - сказав він, нагадавши про численні обстріли української території, які, зокрема, були зафіксовані і в четвер.
Також Кучма повідомив, що проведення наступного засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську заплановано на 15 червня.
Джерело: Інтерфакс-Україна

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: