Білоруси дивляться на ситуацію в Україні крізь «російські окуляри» - аналітик ІСП

Білоруси дивляться на ситуацію в Україні крізь «російські окуляри» - аналітик ІСП

У Білорусі існує брак належної інформації щодо подій в Україні

Переважна більшість білорусів сприймають конфлікт в Україні крізь «російські окуляри». Пропаганда Кремля в Білорусі залишається дієвою. Про це під час презентації дискусійної записки «Аудит зовнішньої політики: Україна-Білорусь» у Києві сказала аналітик Інституту світової політики та співавторка дослідження Олена Бетлій.
Згідно з березневими опитуваннями, 75% білорусів вважають, що в Україні – громадянська війна. Понад 50% білорусів звинувачують саме Київ у тому, що Мінські домовленості не мають результату.
«Київ повинен розуміти усі ризики, пов’язані з браком належної інформації щодо подій в Україні в інформаційному полі Білорусі. А тому стратегічно важливим є вироблення окремої комунікаційної кампанії з донесення повідомлень про нашу ситуацію до білорусів. Це вимагає входження українських ЗМІ в інформаційне поле сусідньої держави, зокрема, через ретрансляцію українських телеканалів. Про це потрібно далі вести переговори з президентом Лукашенком», - наголосила Бетлій під час презентації дослідження «Аудит зовнішньої політики: Україна-Білорусь».
Повний текст дискусійної записки доступний тут. 
Публікацію підготовлено у рамках проекту ІСП «Аудит зовнішньої політики» за підтримки Чорноморського фонду для регіональної співпраці Німецького Фонду Маршалла (GMF) та Pact Білорусь, що фінансуються Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). ІСП також висловлює вдячність Міжнародному фонду Відродження, Фонду аналітичних центрів та Посольству Швеції (SIDA).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: