Близько 30% тимчасово переміщених осіб хочуть залишитися в Харкові в будь-якому разі – губернатор

Близько 30% тимчасово переміщених осіб хочуть залишитися в Харкові в будь-якому разі – губернатор
Юлія Світлична

Є проблема з забезпечення цих людей роботою

На Харківщині фіксується зменшення кількості внутрішньо переміщених осіб, але близько третини хочуть залишитися в Харкові в будь-якому разі. Про це в інтерв'ю «Главкому» розповіла голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична.

«В органах соціального захисту Харківської області зареєстровано 200 тисяч людей, які мають можливість отримувати соціальні гарантії від держави. Сьогодні ми ведемо перерахунок, і підтверджено 111 тисяч таких осіб. Процедура триває, але ми бачимо зменшення переміщених осіб в області», - сказала вона.

Світлична висловила сподівання, що з часом усі переміщені особи матимуть можливість повернутися додому – в Донецьку та Луганську області.

«Ми ж намагаємося зараз створити їм максимально комфортні умови. Для багатьох людей Харків уже став рідним містом, і, за нашими оцінками, близько 30% хочуть залишитися в Харкові в будь-якому разі», - повідомила губернатор.

Але є проблема з забезпечення всіх цих людей роботою, зазначила Світлична.

«Це дійсно проблемне питання. Але ми залучаємо міжнародні організації, які заходять зі своїми новими проектами в плані розвитку малого та середнього бізнесу. У тому числі щодо тимчасово переміщених осіб – це окрема стаття за різними напрямами (сільське господарство, громадське харчування, виробництво). Ми працюємо з Центром зайнятості, який залучає цих осіб до соціальних робіт. Безумовно, не можу сказати, що ми забезпечили роботою всі 200 тисяч, але за бажання є можливості її знайти. Проте були випадки, коли людина приходила і казала, що хоче працювати. Знайшли для неї роботу сторожем на автостоянці, а людина попрацювала тиждень і перехотіла. Різні є випадки, але я впевнена: якщо кажемо, що ми єдина країна від Донецька до Львова, то і влада, і суспільство повинні це підтверджувати на ділі», - сказала голова Харківської ОДА.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: