Близько 6 тис. українців добровільно готові поповнити російський «обмінний фонд»?

Близько 6 тис. українців добровільно готові поповнити російський «обмінний фонд»?
Фрагмент постера українського художника Андрія Єрмоленка, через який його забанив Facebook

Стало відомо, скільки українців поїдуть на Чемпіонату світу з футболу до Росії

Близько 6 тис. українців придбали на даний момент квитки на матчі чемпіонату світу з футболу 2018 року, який пройде в Росії з 14 червня по 15 липня. Про це повідомили в прес-службі ФІФА.

«Ми можемо підтвердити, що близько 6 тис. квитків були розподілені для українських уболівальників на сьогоднішній день», - йдеться у повідомленні.

В середині травня ця кількість становила 5,2 тис. квитків.

При цьому в ФІФА не уточнюють, з яких конкретно регіонів України купувалися квитки.

Продаж квитків на матчі ЧС-2018 триває. Продажі стартували у вересні 2017 року.

Станом на 7 червня, було продано більше 2,4 млн квитків на матчі чемпіонату. Майже 872 тис. квитків придбали вболівальники з Росії, 88,8 тис. - з США, 72,5 тис. - з Бразилії, 65,2 тис. - з Колумбії, 62,5 тис. - з Німеччини, 60,3 тис . - з Мексики, 54 тис. - з Аргентини, 43,6 тис. - з Перу, 40,2 тис. - з Китаю, 36,3 тис. - з Австралії, 32,3 тис. - з Англії.

Згідно з підрахунками ФІФА, 54% квитків на матчі ЧС-2018 в Росії куплені іноземцями.

Раніше Міністерство закордонних справ України рекомендувало громадянам України утриматися від поїздок до Російської Федерації для відвідання змагань фінальної частини чемпіонату світу з футболу.

«Перебування громадян України на території РФ пов’язане із серйозними загрозами для особистої безпеки. Російські силові структури та каральні органи вдаються до затримань та звинувачень у шпигунській або терористичній діяльності, вчиняють проти українців інші провокативні дії», - заявили у національному дипломатичному відомстві.

МЗС також відзначало, що будь-яка демонстрація своєї приналежності до України може спровокувати цілеспрямовану агресію з боку російських фанатських угруповань.

Нині в Росії й анексованому Криму утримують 64 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Україна офіційно оголосила Росію агресором, відповідне рішення було ухвалене на початку 2018 року на рівні закону. Проте Верховна Рада називала Росію агресором ще у 2015 році у зверненні до ООН.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: