Боротьба з «Нашою рябою» і мільярдером Косюком довели жінку з черкаського села до Лондона

Боротьба з «Нашою рябою» і мільярдером Косюком довели жінку з черкаського села до Лондона

Монополіст у галузі виробництва курятини оголосив депутатам сільради села Мошни, що збудує в їхньому селі 144 промислові пташники, всупереч незгоди громади.

Громадська активістка з села Мошни Черкаської області Катерина Онопрієнко для захисту права громади у боротьбі з «Миронівським хлібопродуктом» приїхала до Великобританії на зустріч з інвесторами курячого гіганта, представниками ЄБРР. Про це ідеться в статті Євгенії Кравченко Один в полі воїн. Як «Наша ряба» і мільярдер Косюк жінку з села до Лондона довели на сайті «Главкому».

Боротьба за права громади для пані Катерини розпочалася 26 листопада 2014 року. Того дня велика компанія, монополіст у галузі виробництва курятини, «Миронівський хлібопродукт» (торгова марка «Наша ряба») оголосив депутатам сільради села Мошни, що збудує в їхньому селі 144 промислові пташники, всупереч згоди громади та без надання повної екологічної інформації щодо такого об'єкту підвищеної небезпеки, без дотримання політики Європейського банку реконструкції і розвитку, ідеться в статті.

На думку місцевої громади, розширення виробничих потужностей може спричинити гори посліду на полях і нестерпний сморід вдень і вночі, а також загрозу забруднення води. Під час минулорічної травневої особистої зустріч із Юрієм Косюком, Головою правління ВАТ «Миронівський Хлібопродукт», керівник підприємства запевнив активістку, що без згоди населення будівництва не буде. Проте, у квітні 2016 року, під час зустрічі з Віктором Гринюком, директором дочірнього підприємства «Перемога Нова» (с. Будище Черкаський р-н Черкаської обл.), стало зрозуміло, що плани на будівництво в Мошнах досі актуальні. Підприємство активно працює над отриманням дозвільної документації. Для цього вони розробили Детальний план території, ідеться в статті.

Громадські активісти обвинувачують підприємство у не оприлюдненні інформації і не прозорості схеми оренди земельних паїв. Тим часом ЄБРР наполегливо рекомендує менеджменту компанії передивитись свій підхід до вирішення скарг місцевого населення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: