Британія скасує візи підозрюваним у вбивстві саудівського журналіста

Британія скасує візи підозрюваним у вбивстві саудівського журналіста

Тереза Мей запевнила, що жоден із підозрюваних не зможе потрапити на територію Об’єднаного Королівства

Британія заблокує в'їзд в країну всіх підозрюваних у вбивстві саудівського журналіста Джамаля Хашоггі в саудівському консульстві у Стамбулі. Про це заявила прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей.

«Існує нагальна необхідність встановити, що саме трапилося у цій справі», - зазначила глава британського уряду, яку цитує Reuters.

Мей запевнила, що жоден із підозрюваних не зможе потрапити на територію Об’єднаного Королівства.

«Міністр внутрішніх справ вживає заходів щодо всіх підозрюваних, аби унеможливити їм в'їзд до Великої Британії. Якщо ці особи станом на тепер мають візи, ці візи будуть скасовані сьогодні», - підкреслила прем'єр-міністр Великої Британії.

Нагадаємо, Держсекретар США Майк Помпео заявив, що Вашингтон покарає причетних до вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашоггі.

23 жовтня президент Туреччини повідомив, що вбивство саудівського журналіста Джамаля Хашоггі було заздалегідь сплановане, а не сталося випадково.

Хашоггі, який працював оглядачем американського видання «Вашингтон пост», зник 2 жовтня після того, як увійшов у генконсульство Саудівської Аравії в Стамбулі. 

Турецькі ЗМІ повідомили, що зниклого саудівського журналіста перед вбивством у консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі жорстоко катували, зокрема йому ще живим відрізали пальці.

Згодом влада Саудівської Аравії підтвердила смерть журналіста в результаті конфлікту в консульстві королівства в Стамбулі. Генеральний прокурор королівства заявив, що в даний момент ведеться розслідування, під слідством перебувають 18 підданих країни. Їхні особи не розкриваються.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: