США відберуть візи у саудівських чиновників, причетних до вбивства журналіста

США відберуть візи у саудівських чиновників, причетних до вбивства журналіста

Офіційний представник Держдепу США Хізер Нойерт уточнила, що американські візи не зможе мати 21 представник Саудівської Аравії

Держсекретар США Майк Помпео заявив, що Вашингтон покарає причетних до вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашоггі.

Про це повідомляє видання The Hill.

«Ми виявили як мінімум кілька відповідальних осіб, включаючи людей з розвідки, королівського суду, міністерства закордонних справ і інших міністерств Саудівської Аравії, які, як ми підозрюємо, були залучені в інцидент із загибеллю Хашоггі. Ми вживаємо необхідні дії, які включають в себе відкликання віз, контроль за в'їзними візами та інші заходи», - сказав Помпео на зустрічі з журналістами в Держдепі США.

Пізніше офіційний представник Держдепу США Хізер Нойерт уточнила, що американські візи не зможе мати 21 представник Саудівської Аравії, передає телеканал CNBC.

Нагадаємо, 23 жовтня президент Туреччини повідомив, що вбивство саудівського журналіста Джамаля Хашоггі було заздалегідь сплановане, а не сталося випадково.

Хашоггі, який працював оглядачем американського видання «Вашингтон пост», зник 2 жовтня після того, як увійшов у генконсульство Саудівської Аравії в Стамбулі. 

Турецькі ЗМІ повідомили, що зниклого саудівського журналіста перед вбивством у консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі жорстоко катували, зокрема йому ще живим відрізали пальці.

Згодом влада Саудівської Аравії підтвердила смерть журналіста в результаті конфлікту в консульстві королівства в Стамбулі. Генеральний прокурор королівства заявив, що в даний момент ведеться розслідування, під слідством перебувають 18 підданих країни. Їхні особи не розкриваються.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: