Ердоган зробив гучну заяву щодо вбивства саудівського журналіста

Ердоган зробив гучну заяву щодо вбивства саудівського журналіста

«Це зрозуміло, що про візит Хашоггі було повідомлено групу, яка планувала та виконала вбивство», - зазначив Ердоган

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що вбивство саудівського журналіста Джамаля Хашоггі було заздалегідь сплановане, а не сталося випадково.

Про це він сказав під час виступу у парламенті 23 жовтня.

«Це зрозуміло, що про візит Хашоггі було повідомлено групу, яка планувала та виконала вбивство. Деякі співробітники консульства одразу поспішили повернутися до своєї країни, що говорить про те, що там була підготовка (до вбивства)», - розповів Ердоган.

За його словами, Віденська конвенція та міжнародне право наразі унеможливлюють проведення повного розслідування вбивства, яке фактично перебуває під захистом дипломатичного імунітету.

«Інформація і свідчення, які з’явились, говорять про те, що Хашоггі став жертвою жорстокого вбивства. Покриття такого звірства зашкодить совісті всього людства», - зазначив Ердоган.

Він також зауважив, що досі немає відповідей на запитання, чому 15 саудівців, які прибули до Туреччини, зустрілись всі разом саме у день вбивства Хашоггі і чому досі не повідомили, де перебуває його тіло.

«Звалювання такої проблеми на кількох співробітників безпеки та розвідки не задовольнить нас чи міжнародне співтовариство», - підкреслив президент Туреччини.

За його словами, саудівські агенти почали прибувати за день до вбивства Хашоггі, а деякі з них обстежили Белградський ліс, де наразі турецькі правоохоронці намагаються знайти останки журналіста.

Як відомо, Хашоггі, який працював оглядачем американського видання «Вашингтон пост», зник 2 жовтня після того, як увійшов у генконсульство Саудівської Аравії в Стамбулі. 

Турецькі ЗМІ повідомили, що зниклого саудівського журналіста перед вбивством у консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі жорстоко катували, зокрема йому ще живим відрізали пальці.

Згодом влада Саудівської Аравії підтвердила смерть журналіста в результаті конфлікту в консульстві королівства в Стамбулі. Генеральний прокурор королівства заявив, що в даний момент ведеться розслідування, під слідством перебувають 18 підданих країни. Їхні особи не розкриваються.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: