Бурштинова справа: до Олевська відрядили бійців Нацгвардії

Бурштинова справа: до Олевська відрядили бійців Нацгвардії
Бійці Нацгвардії

Гвардійці нестимуть службу з метою забезпечення публічної безпеки та порядку, запобігання випадкам незаконного вивезення лісо-, пиломатеріалів, металобрухту та бурштину

У зв’язку із загостренням ситуації щодо незаконного видобутку бурштину, до міста Олевськ Житомирської області відряджені військовослужбовці 1-ї бригади оперативного призначення Національної гвардії України. Про це повідомляє прес-служба НГ.

«Спільно з працівниками поліції гвардійці нестимуть службу з метою забезпечення публічної безпеки та порядку, попередження випадків незаконного вивезення лісо-пило-матеріалів, металобрухту та бурштину», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що у ніч на 16 січня в центрі міста Олевськ стався збройний напад на місцевих жителів. Невідомі з пістолетами та гвинтівками відкрили вогонь по молодих людях, які стояли поблизу однієї з кав'ярень і парковки, а також кинули у натовп гранату.  Внаслідок цього семеро людей зазнали поранень і одна загинула. Пізніше в лікарні помер ще один учасник перестрілки.

Потім на центральній площі Олевська зібралися близько 300 місцевих жителів, які вимагали у правоохоронців провести справедливе розслідування нічної стрілянини.

Більшість учасників перестрілки в Олевську на Житомирщині затримані. 

Генеральний прокурор України Юрій Луценко звільнив заступника керівника Коростенської місцевої прокуратури після перестрілки в Олевську. Крім того, за результатами службового розслідування стрілянини в Олевську до дисциплінарної відповідальності притягнули 12 працівників поліції Житомирщини. 

Під час обшуків у справі про стрілянину в Олевську Житомирської області знайшли 0,5 тонни бурштину та зброю. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: