Цеголко: Російські журналісти нервово шепотіли – Варфоломій таки підписав

Цеголко: Російські журналісти нервово шепотіли – Варфоломій таки підписав

Речник президента розповів про свої враження, які він отримав під час церемонії підписання

Речник президента Святослав Цеголко розповів деякі свої враження, які він отримав, перебуваючи в епіцентрі подій у Стамбулі 5 січня, коли Вселенський патріарх Варфоломій підписав Томос про автокефалію Православній церкві України.

У своєму пості на Facebook Цеголко зауважив, що російські журналісти виглядати знервованими.

«Це той день, коли не лише ми пишаємося своєю країною. Це день, коли до України з особливою повагою ставляться в усьому світі. І не лише в ту мить, коли десятки камер схиляються над підписом Патріарха Варфоломія під Томосом. Томосом, в тексті якого згадане ім'я президента Порошенка. А й тоді коли купа російських журналістів у храмі святого Георгія нервово шепоче своїм редакторам: он таки подписал...», - написав речник.

Нагадаємо, у Стамбулі 5 січня проходила церемонія підписання Томосу для автокефалії Української православній церкві. На церемонію прибули представники української влади та духовенства. Зокрема на церемонії були присутні президент Петро Порошенко, спікер Верховної Ради Андрій Парубій, перший віце-прем’єр-міністр Степан Кубів, міністри культури, оборони, іноземних справ.

Томос було підписано у Соборі святого Георгія під час архієрейського служіння.

Церемонія вручення Томосу відбудеться 6 січня.

Перед підписанням Вселенський патріарх Варфоломій, митрополит Київський Епіфаній та президент України Петро Порошенко провели переговори у резиденції Константинопольського патріарха.

Вранці 5 січня президент Порошенко зустрівся із президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

У Росії сталася чергова істерика з приводу підписання Вселенським патріархом Варфоломієм Томосу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: