У тексті Томосу згадали Порошенка

У тексті Томосу згадали Порошенка
Україна отримала Томос з Порошенком

У документі зазначається, що Томос вручили «Предстоятелю Святішої Церкви України Епіфанію і Його Високоповажності Президенту країни пану Петру Порошенку»

В оприлюдненому повному тексті Томосу про автокефалію Православної церкви України, що був підписаний 5 січня у Стамбулі, згадується нинішній президент Петро Порошенко.

Зокрема, наприкінці документу йдеться про те, що Томос «вручений у точній і ідентичній копії Блаженнішому Предстоятелю Святішої Церкви України, кір Епіфанію і Його Високоповажності Президенту країни пану Петру Порошенку, для вічного доказу і постійного представлення. Року дві тисячі дев’ятнадцятого, місяця січня, 6 числа, індіктіона 12».

Нагадаємо, у Стамбулі 5 січня проходила церемонія підписання Томосу для автокефалії Української православній церкві. На церемонії були присутні президент Петро Порошенко, спікер Верховної Ради Андрій Парубій, перший віце-прем’єр-міністр Степан Кубів, міністри культури, оборони, іноземних справ.

Томос було підписано у Соборі святого Георгія під час архієрейського служіння.

Церемонія вручення Томосу відбудеться 6 січня.

Перед підписанням Вселенський патріарх Варфоломій, митрополит Київський Епіфаній та президент України Петро Порошенко провели переговори у резиденції Константинопольського патріарха.

Вранці 5 січня президент Порошенко зустрівся із президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

Як повідомлялося, вже оприлюднений повний текст Томосу про автокефалію Православної церкви України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: