Чверть фракції БПП не підтримує закони, що відповідають передвиборчій програмі

Чверть фракції БПП не підтримує закони, що відповідають передвиборчій програмі

Частину вже виконаних обіцянок представники президентської сили намагалися «відкотити», інколи - успішно

Блок Петра Порошенка за майже чотири роки виконав або частково виконав 77% програмних обіцянок. У середньому відповідні законопроекти в залі підтримували 74% фракції. Частину вже виконаних обіцянок представники президентської сили намагалися «відкотити», інколи - успішно.

Проект Bihus.Info проаналізував реалізацію програми Блоку Петра Порошенка, з якою президентська політсила у 2014 році обиралася до нинішнього скликання Верховної Ради.

Повністю виконані - 10% програмних положень. Стільки ж - узагалі не виконаних зобов’язань. Ще 67% - виконані частково. 13% обіцянок - занадто абстрактні, аби оцінювати стан їх виконання.

У дослідженні обіцянка вважається частково виконаною, якщо ВР поточного скликання прийняла хоча б один закон, що відповідає програмному зобов’язанню, а фракція голосувала «за» щонайменше 10% голосів.

Крім того, проаналізовано голосування президентської фракції за понад 40 законопроектів, що відповідають заявленим у програмі зобов’язанням. Більшість цих ініціатив (75%) має серед співавторів представників БПП.

Голоси «за» проекти законів, що відповідають передвиборчій програмі, віддавали в середньому лише 74% фракції.

Найбільш одностайними представники БПП були при голосуванні за президентські ініціативи стосовно судової реформи. Відповідні зміни до Конституції і Закон про судоустрій та статус суддів підтримали в середньому 90% фракції БПП.

Найменш активно парламентарі від Блоку Порошенка віддавали голоси за Виборчий кодекс і законопроект про вибори «за відкритими списками» - їх підтримало менше 45% фракції. Відповідні ініціативи досі остаточно не прийняті, а програмна обіцянка БПП запровадити парламентські вибори за «відкритими списками» - не виконана.

Частину вже прийнятих норм, що відповідають програмним зобов’язанням БПП, представники цієї фракції намагалися змінити в гірший бік. Журналісти нарахували щонайменше 5 спроб від представників БПП «відкотити» чинні положення законодавства з числа тих, які відповідають програмним обіцянкам політсили.

Серед «шкідливих» законодавчих ініціатив президентської фракції - вдале скасування конкурсів на посади «губернаторів»,  ідея ліквідувати ІІІ групу ФОП, перша і друга спроби скасувати кримінальну відповідальність за незаконне збагачення, а також поправки про відтермінування кримінальної відповідальності за брехню в деклараціях, які довелося виправляти президенту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: