Данилюк зізнався, що спілкувався з Порошенком перед своїм звільненням

Данилюк зізнався, що спілкувався з Порошенком перед своїм звільненням
Олександр Данилюк
Фото: Громадське

Данилюк і Порошенко розмовляли перед голосуванням у Раді

Колишній міністр фінансів Олександр Данилюк перед голосуванням у Раді за його звільнення 7 червня спілкувався з президентом Петром Порошенком з цього приводу.

Про це Данилюк розповів в ефірі програми на «Громадському».

«Ми з ним розмовляли, але розмовляли прямо перед голосуванням, коли він був у Раді. Я просто сказав йому, що питання мене дійсно хвилює, як буде далі розвиватися ситуація. Адже цей рік непростий, і надзвичайно складний 2019-й. Мене сильно турбує, що зараз ніхто не думає про 2019, адже це виборчий рік», — повідомив екс-міністр.

Він відмовився переказувати слова Порошенка, посилаючись на приватність їхньої розмови.

«Це моя розмова з президентом. І я не оцінюю так наші розмови (чи він залишився задоволеним розмовою з Порошенком- ред.). Це президент, і якщо я буду розповідати приватні розмови, це буде неправильним», — заявив Данилюк.

Водночас він сказав, що пропонував прем’єру Володимиру Гройсману вибачитися за свою поведінку на засіданні уряду 6 червня.

«Вона не відповідала відносинам прем’єра і міністра фінансів», — додав Данилюк та сказав, що ця розмова у нього з Гройсманом відбулася у той же день.

Як відомо, 7 червня Верховна Рада підтримала подання прем'єр-міністра Володимира Гройсмана про звільнення Олександра Данилюка з посади міністра фінансів. За звільнення проголосували 254 нардепи.

Виконувачем обов'язків міністра фінансів призначено Оксану Маркарову.

Нагадаємо, 23 травня стало відомо, що на засіданні уряду під час його закритої частини між Гройсманом та Данилюком сталася сварка.

Згодом міністр фінансів написав листа послам G7 з наміром, як було зазначено, уникнути двозначності і маніпуляцій у його конфлікті з Гройсманом.

6 червня Гройсман підписав подання до Верховної Ради на звільнення з посади міністра фінансів, заявивши, що «після спровокованого ним конфлікту на засіданні уряду він дозволив собі дії, які несумісні з подальшим перебуванням на посаді члена Кабінету міністрів». 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: