Денісова через Москалькову вимагає меддопомоги політв’язню Дудці

Денісова через Москалькову вимагає меддопомоги політв’язню Дудці
Володимиру Дудці терміново необхідна медична допомога

Російські тюремники не надають українцю належної медичної допомоги, незважаючи на наявність у нього чисельних захворювань і суттєве погіршення стан його здоров’я

Українська сторона через російського омбудсмена Тетяну Москалькову просить надати медичну допомогу українському політв’язню в РФ Володимиру Дудці. Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

«Вкотре звернулася до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової стосовно стану здоров'я політв’язня Володимира Дудки. Я висловила прохання до пані Москалькової сприяти наданню Дудці та його рідним результатів огляду, забезпечити термінове надання кваліфікованої медичної допомоги, а також належних умов тримання. Чекаю на реакцію», − написала Денісова.

За її словами, російські тюремники не надають українцю належної медичної допомоги, незважаючи на наявність у нього чисельних захворювань і суттєве погіршення стан його здоров’я. Зокрема, за інформацією Омбудсмена, ув’язнений страждає від головного болю та болю у шлунку.

При цьому вона нагадала, що у жовтні 2018 року Володимиру було проведено медичний огляд, але ані йому, ані його рідним досі не надали результати цього обстеження, інформацію про встановлений діагноз і призначене лікування.

У грудні 2018 року повідомлялось, що політв’язню Дудці загрожує інсульт.

Нагадаємо, Володимир Дудка був затриманий в окупованому Російською Федерацією Криму за звинуваченням у підготовці «диверсій» на території півострова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: