Денісова оприлюднила нові відомості про стан здоров’я Бекірова та Клиха

Денісова оприлюднила нові відомості про стан здоров’я Бекірова та Клиха
У понеділок Бекірова відвезуть у лікарню для проведення необхідних медичних досліджень
Фото: liga.net

Дані вона отримала від російської колеги Москалькової

Обвинувачений російськими силовиками у зберіганні боєприпасів Едем Бекіров, який має інвалідність першої групи, забезпечений усім необхідним. Про це заявила Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова, про що повідомила Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, посилаючись на розмову з російською колегою.

«За словами російського омбудсмена, хворий на діабет Едем Бекіров має експрес-прибори для вимірювання рівня цукру в крові безпосередньо в камері, а також забезпечений усім необхідним. Тетяна Москалькова надала мені довідку про те, що до нього у Сімферопольське СІЗО нещодавно навідувалися представники громадської спостережної комісії Криму. Вони повідомили, що Едема Бекірова утримують у чистій камері, разом з ним перебуває ще один затриманий, який «надає йому допомогу, коли це потрібно». Передачі від рідних, за їхніми словами, він отримує», - розповіла Денісова.

За її словами, Москалькова поговорила з «керівником» Федеральної служби виконання покарань в окупованому Криму і він пообіцяв, що у понеділок Бекірова відвезуть у лікарню для проведення необхідних медичних досліджень, а також нададуть усю необхідну меддопомогу.

Крім того, російський омбудсмена розповіла про Станіслава Клиха. Зі слів Москалькової, Уповноважений з прав людини Челябінської області повідомила їй, що Станіславу зробили усі необхідні аналізи і діагноз раку, який він підозрює у себе, не підтверджується.

Денісова має намір звертатись до консула для перевірки інформації щодо Клиха.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини анонсувала, що вона вже у понеділок зустрінеться у Москві із Москальковою. За її словами, домовлено, що зустріч буде конфіденційною.

Нагадаємо, так званий суд в окупованому Криму залишив без зміни запобіжний захід обвинуваченому російськими силовиками у зберіганні боєприпасів Едему Бекірову. Інвалід першої групи залишиться в СІЗО до 11 лютого.

12 грудня 2018 року біля 8.30 на в'їзді до окупованого Криму з боку Чонгара при проходженні паспортного контролю на території, контрольованій російськими окупантами, було затримано громадянина України, жителя селища Новоолексіївка Херсонської області Едема Бекірова. Він прямував до Криму для зустрічі з матір'ю. 13 грудня щодо Бекирова «суд» обрав запобіжний захід - утримання під вартою в СІЗО до 11 лютого. Його звинуватили у зберіганні і передачі «секретному» свідкові 14 кілограмів боєприпасів і зброї.

Раніше повідомлялося, що матір політв'язня Тамара Клих розмовляла з сином телефоном 9 січня. За словами матері, Станіслав поскаржився на сильний біль у серці та нирках. Попри такий стан здоров'я, Клиха повернули з лікарні Челябінська до в'язниці у Верхньоуральську.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: