Денісова: Повторне голодування загрожує життю Володимира Балуха

Денісова: Повторне голодування загрожує життю Володимира Балуха
Український консул в РФ тричі марно намагався зустрітися з політв'язнем
Фото «Радіо Свобода»

Омбудсмен нагадала, що минулого року Володимир голодував 205 днів

Повторне голодування небезпечне для життя українського політв'язня Володимира Балуха. Про це Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова написала на своїй сторінці у Facebook.

«Стурбована звісткою про те, що український політв'язень Володимир Балух, якого утримують у колонії Тверської області РФ, знову оголосив голодування. Це вже друге його голодування. Минулого року Володимир голодував 205 днів. Це неабияк підірвало його здоров'я. Друге голодування є небезпечним для його життя. Нелюдські умови утримання, зокрема перебування більше двох місяців у штрафному ізоляторі та позбавлення права зустрічі з консулом змусили його знову вдатися до такого радикального кроку», - написала вона.

Денісова підкреслила, що український консул в РФ тричі марно намагався зустрітися з українським політв'язнем. Адміністрація установи, попри те, що Володимир неодноразово заявляв, що є громадянином України, наполягає на його російському громадянстві через кримську прописку.

«Я звертаюся до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з проханням перевірити умови тримання Володимира Балух та вжити заходи з відновлення його права на зустріч з консулом України», - додала Омбудсмен.

Як повідомлялось, Балух знову оголосив голодування через «нелюдські умови утримання».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: