Депутати Європарламенту побачили зруйновану бойовиками Авдіївку

Депутати Європарламенту побачили зруйновану бойовиками Авдіївку
Євродепутати разом з дипломатами і нардепами на Донбасі

Тема екології стала ключовою під час візиту європейців на Донбас

Тема екології, можливої техногенної катастрофи на Донбасі буде однією з ключових на засіданні Парламентського Комітету Асоціації Україна-ЄС, який пройде восени в Україні. На цьому наполягатимуть члени Європарламенту Петрас Аустрявічус і Анна Фотига, які сьогодні, разом з послами Словенії в Україні Наташею Прах, Хорватіі Томіславом Відошевичем, Португалії Марієй Крістіной Ди Алмейдой разом з народним депутатом України Марією Іоновою відвідали Донбас. Про це повідомила на своїй сторінці в Facebook перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко.

«Наші сміливі європейські друзі побували в Авдіївці, вони стали першими європейцями, які своїми очима побачили зруйновану Промку, поспілкувалися з хлопцями з легендарної 72 бригади. Вони шоковані інформацією: за останні 9 місяців, коли 72-га захищає Авдіївку, загинуло 57 героїв цієї бригади..., найстрашніші втрати були взимку 2017...», - написала вона.

За її словами, окрім безпекової теми, європейські колеги приділили увагу гуманітарній проблематиці, побували на КПВВ «Майорське», де поспілкувалися з жителями з окупованих територій.

Також європейці ознайомилися з реалізацією культурних проектів, які підтримує ЄС.

«Але ключова тема - екологія. Наші друзі відвідали Авдіївський коксохім і взяли участь в розширеній нараді за участю місцевої влади, урядовців і депутатів. Ми прийняли спільне комюніке за результатами цієї наради, ми активізуємо спільні зусилля по інформуванню ЄС щодо екологічних проблем Донбасу, просимо збільшити допомогу над програмами моніторингу екологічної ситуації, на вирішення екологічних проблем, розмінування. Ми будемо разом звертатися до міжнародних інституцій щодо проблеми недопуску до окупованих територій екологічних місій, міжнародних експертів, в т. ч. що готові сприяти у відкачці води із затоплених шахт», - повідомила Геращенко. 
Вона додала, що найближчим часом від Мінекології до Верховної Ради надійдуть пропозиції щодо зміни законодавства щодо екологічного моніторингу. 

«Для вирішення екологічних проблем дуже важлива безпека! ТКГ в Мінську домовилася про режим тиші з 24 червня. Чи буде тиша - побачимо вже після півночі. Якщо буде дотримуватися тиша - буде шанс провести ремонтні роботи для полагодження ДФС, Авдіївського коксохіму та інших підприємств поблизу лінії зіткнення», - зазначила Геращенко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: