Дев'ятий український моряк оголосив себе військовополоненим і відмовився свідчити

Дев'ятий український моряк оголосив себе військовополоненим і відмовився свідчити
Захоплений ФСБ український моряк Сергій Цибізов
Фото: Reuters

Військовополоненого українського моряка Сергія Цибізова відвідав адвокат

Адвокат Сергій Новіков відвідав військовополоненого українського моряка з малого броньованого артилерійського катера «Нікополь» Сергія Цибізова. Той під протокол записав, що вважає себе військовополоненим і відмовився давати інші свідчення.

Про це у понеділок ввечері повідомив у Facebook адвокат Микола Полозов.

«Військовополоненого українського моряка Сергія Цибізова відвідав адвокат нашої команди захисту військовополонених українських моряків Сергій Новіков. Сергій Цибізов заявив слідчому, що вважає себе військовополоненим. Він став дев'ятим моряком, хто заявив про себе як про військовополоненого під протокол», - написав Полозов.

Адвокат уточнив, що «від дачі інших свідчень Цибізов відмовився».

Полозов зазначив, що настрій українського моряка бадьорий. Тиску на нього не чинять. Тримають його в двомісній камері з людиною на ім'я Дмитро, з яким «вони практично не спілкуються». Також Цибізов повідомив, що отримав передачу з продуктами і теплим чорним спортивним костюмом.

Однак у моряка є проблеми зі здоров'ям - періодично болить серце. Він звернувся до лікаря СІЗО «Лефортово». Сподівається, що в найближчі дні його оглянуть.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що один із полонених моряків потребує допомоги через цукровий діабет.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що наразі адвокати захоплених Росією українських моряків працюють на благодійних засадах, але з 1 січня з усіма будуть підписані контракти.

Крім того Микола Полозов заявив, що РФ намагатиметься розсваритиполонених моряків, аби вони свідчили один проти одного. Полозов каже, що адвокати намагатимуться цьому запобігти, адже мають намір діяти з однаковою стратегією з іншими адвокатами.

Також Денісова розповіла, що адвокатів, які захищають моряків, перевірила СБУ

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: