Директор антикорупційного бюро - корупціонер? Районний суд Рівненщини взявся заново за стару справу

Директор антикорупційного бюро - корупціонер? Районний суд Рівненщини взявся заново за стару справу
Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник

У середині грудня 2019 року головного антикорупціонера країни Артема Ситника було внесено до реєстру корупціонерів

Сарненський районний суд Рівненської області 14 травня провів засідання в адміністративній справі щодо директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника, якого минулого року було визнано винним у порушенні обмежень з одержання подарунків (ч.1 ст.172-5 КУпАП) і оштрафовано на 3400 грн.

Як повідомив у коментарі «Главкому» адвокат Ситника Владислав Кіча, до суду звернулася прокуратура щодо виправлення помилок у постанові, яка наклала штраф на його клієнта.

«Постанова суду, якою минулого року було притягнено до адміністративної відповідальності Артема Ситника, не відповідає вимогам законодавства. І ось зараз прокуратура подала заяву до суду, щоб виправити допущені помилки та описки у тій постанові. Судове засідання відбулося, але його відклали на 19 травня», - пояснив він.

Дані з сайту «Судова влада України»Дані з сайту «Судова влада України»

На уточнююче запитання, чи заплатив на сьогодні директор НАБУ штраф 3400 грн, Владислав Кіча заявив, що неуповноважений на це давати відповідь.

Крім цього, прессекретар Сарненського районного суду Надія Томілович зазначила «Главкому», що директор НАБУ Артем Ситник не прибув на судове засідання і не надав жодного повідомлення про причину своєї відсутності.

Нагадаємо, що 6 вересня 2019 року Сарненський районний суд Рівненської області визнав винним директора НАБУ Артема Ситника у порушенні ч. 1ст. 172-5 КУпАП і призначив штраф 3400 грн з конфіскацією подарунків в дохід держави.

У суді було доведено, що керівник антикорупційного відомства двічі орендував будинки (з 29 грудня 2018 року до 2 січня 2019 року і з 8 березня до 10 березня 2019 року) на території мисливського господарства «Поліське-Сарни» (Рівненщина). Офіційно за нього платив товариш засновників TOB МГ «Поліське-Сарни», якому адміністратори закладу оформили 70% знижку від вартості оренди будинків. Таким чином, оренда будинку на Новий рік обійшлася Артему Ситнику 7 тис. грн (повна вартість – 10 тис. грн), на березневі свята – 10,5 тис. грн (замість 15 тис. грн).

Суд вважав доведеним той факт, що Артем Ситник в порушення вимог ч. 2 ст. 23 Закону, одержав громадянина подарунок в розмірі 25 тис. грн (фактично це дорівнює повній вартості оренди будинків на території мисливського господарства «Поліське-Сарни» - «Главком»), що перевищує дозволений законом розмір сукупної вартості подарунків.

Тобто кінцеве рішення Сарненського районного суду звучало так: накласти на Артема Ситника адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 200 (двохсот) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 3400 грн з конфіскацією подарунків в дохід держави (тобто 25 тис. грн - «Главком»).

Якщо вірити Єдиному реєстру боржників (який фіксує неплатників, у тому числі адмінштрафів - «Главком»), то керівник антикорупційного відомства сплатив штраф 3400 грн. Доля ж конфіскації подарунків в дохід держави у розмірі 25 тис. грн наразі залишається невідомою.

Додамо, що після рішення Рівненського апеляційного суду, який залишив без змін постанову суду першої інстанції, у грудні 2019 року Артема Ситника було внесено до реєстру корупціонерів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: