Стерненка викликали в СБУ для повідомлення про підозру

Стерненка викликали в СБУ для повідомлення про підозру
Сергій Стерненко припускає, що його викликають для участі «у слідчих і процесуальних діях, які Аваков узгоджував з Венедіктовою»

Активіст має з'явитись до головного слідчого управління СБУ 18 травня о 9:00 для участі у слідчих і процесуальних діях, вяких саме, слідчий не вказує

Активіста та ексочільник одеського «Правого сектору» Сергія Стерненка викликали в СБУ для повідомлення про підозру. Про це повідомив Стерненко у Facebook.

«У понеділок, 18 травня о 9:00 я маю з'явитись до головного слідчого управління СБУ за адресою м. Київ, пров. Аскольдів, 3А. Офіційно у виклику зазначено, що це у справі 1215 (проти мене) та для участі у слідчих і процесуальних діях. В яких саме, слідчий не вказує. Мабуть, у тих, які Аваков узгоджував з Венедіктовою», - зазначає він.

Як повідомлялось, Вищий антикорупційний суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро України розпочати справу через повідомлення про недекларування генеральною прокуроркою України Іриною Венедіктовою майна. Фото судового рішення 28 квітня опублікував Сергій Стерненко.

У постанові йдеться, що суд задовольнив скаргу Стерненка «на бездіяльність службової особи НАБУ щодо невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань». Відтак зобов'язав НАБУ відкрити справу.

Активіст написав, що свою заяву подавав щодо можливого недекларування Венедіктовою майна – годинника за 10 тис. євро та членства у громадській організації з ознаками прибутковості.

«Після внесення відомостей до ЄРДР клопотатиму також і про дослідження фактів недекларування відомостей про право оренди/користування квартири Венедіктовою», — йдеться у повідомленні.

Раніше генпрокурорка Ірина Венедіктова заявила, що одеському активісту Сергію Стерненку, який смертельно поранив нападника, у будь-якому разі оголосять про підозру. Зараз питання полягає лише у кваліфікації: вбивство чи вбивство при перевищенні меж необхідної оборони.

Нагадаємо, у лютому 2019 року Стерненко звинуватив відомство Авакова у незаконному стеженні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: