Дніпропетровська обладміністрація залучила 320 млн грн інвестицій на будівництво біогазової електростанції

Дніпропетровська обладміністрація залучила 320 млн грн інвестицій на будівництво біогазової електростанції

Реалізація проекту дасть нові робочі місця на Дніпропетровщині та принесе додаткові податки в місцевий бюджет

Дніпропетровська ОДА залучила 320 млн грн інвестицій для будівництва біогазової електростанції на стоках Дніпроводоканалу. Відповідний меморандум між ДніпроОДА, міськрадою Дніпра, водоканалом та інвестором був підписаний 26 червня. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив Юрій Голик, радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Резніченка.

«Екологічний проект. Найсучасніша в світі технологія. Перше таке виробництво в Україні. І все це - в Дніпрі. Біогазова електростанція на стоках Дніпроводоканалу. Виробництво електроенергії на рік - 25 500 МВт. Сьогодні інвестор, ОДА, міськрада Дніпра та водоканал підписали відповідний меморандум. Вся проектна та технічна документація вже готові. Це - прямий шлях на сесію міськради і отримання інвестором в суборенду ділянки землі на водоканалі. Це - гарантія того, що вже через п'ятнадцять місяців буде побудована і запрацює сучасна біогазова електростанція в Дніпрі, яка вирішить десятиліттями нерозв'язувану проблему очищення стоків водоканалу», - написав він.

Голик підкреслив, що реалізація проекту дасть нові робочі місця в регіоні та принесе додаткові податки в місцевий бюджет, а також відзначив злагоджену роботу ОДА і міськради Дніпра заради спільного результату.

«320 млн грн інвестицій за 250 км від лінії фронту. Просто тому, що нам вірять. І це - тільки перші інвестиції, заплановані нами на цей рік. Попереду - три сучасних хімічних заводи в Індустріальному парку і ТЕЦ на ТПВ. І це вже рахунок інвестицій на мільярди», - заявив радник голови ОДА.

Як раніше заявляв голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко, зростання регіональних соціально-економічних показників на Дніпропетровщині є одним з реальних результатів процесу децентралізації в країні. «Ми реалізуємо ініціативи президента Петра Порошенка, що стосуються процесів децентралізації в державі, демонструючи на конкретних справах наскільки розширилися можливості для місцевих громад», - зазначив Валентин Резніченко.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: