До Святошинського суду приїхали медики, щоб оглянути Коханівського

До Святошинського суду приїхали медики, щоб оглянути Коханівського

Швидку викликали, тому що Коханівському стало погано в залі суду

До будівлі Святошинського суду в Києві приїхали медики, які оглядатимуть колишнього командира батальйону ОУН Миколу Коханівського, в суді оголошено перерву.

Суд продовжить розгляд справи після огляду медиками Коханівського.

Присутній на засіданні народний депутат Ігор Мосійчук заявив, що Микола Коханівський не повинен перебувати у «клітці» в залі суду, а має знаходитись поручь зі своїми адвокатами.

Він наголосив, що «утримання у «клітці» людини є грубим порущшенням європейських норм».

Нагадаємо, 23 жовтня у Святошинському суді обирали запобіжний захід лідеру ОУН, підозрюваному в завданні поранень із травматичного пістолета одному з командирів «Правого сектору» Руслану Качмалі. Засідання затягли за північ.

Суддя перенесла засідання на 9:00 вівторка. При цьому соратники Коханівського визнали таке рішення незаконним і вимагали негайного розгляду питання, результатом якого, повинно стати звільнення лідера «Добровольчого руху ОУН» з-під варти.

Активісти стали споруджувати барикади, намагаючись перешкодити вивезенню Коханівського. Поліцейські застосували силу, у залі розпорошили сльозогінний газ.

Коханівський стверджує, що не планував утечі зі Святошинського суду, де виникли заворушення.

Через погром у приміщенні суду правоохоронці порушили кримінальне провадження за статтею щодо пошкодження майна, винуватцям загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Нагадаємо, у суботу, 21 жовтня, у Києві поблизу станції метро «Академмістечко» поліція затримала командира добровольчого батальйону ОУН Миколу Коханівського. Це сталося після того, як Коханівський вчинив стрілянину.

Після бійки зі стрільбою Коханівський та його опонент були доставлені до лікарні.

Лідер ОУН Микола Коханівський заявив, що стрілянина з його участю відбулася через те, що з гуртожитку біля станції метро «Академмістечко» примусово виселяють мешканців.

Пізніше стало відомо, що правоохоронці затримали активістів та вивели із залу суду.За словами начальника управління Нацполіції Києва Андрія Крищенка, активістам за погром у суді може загрожувати до трьох років позбавлення волів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: