Справа Коханівського: за погром у суді відкрито провадження - Крищенко

Справа Коханівського: за погром у суді відкрито провадження - Крищенко

В приміщенні суду на даний момент знаходяться до півсотні прихильників Коханівського

Через погром у приміщенні Святошинського районного суду Києва, де напередодні оголосили перерву у розгляді клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу колишньому командиру батальйону ОУН Миколі Коханівському, правоохоронці порушили кримінальне провадження за статтею щодо пошкодження майна, винуватцям загрожує до п'яти років позбавлення волі. Про це заявив заступник голови Національної поліції України - начальник ГУ НП у місті Києві Андрій Крищенкоє

«Наразі все спокійно. Ті особи, які закрилися всередині, знаходяться там, з ними Коханівський. Поліція біля суду унеможливила можливість вивести його та здійснити втечу з-під варти. До речі, термін ще не сплив, його затримали на 72 години за ст. 208 (КПК - ред.) і термін спливає лише сьогодні. Судом засідання було перенесене, рішення суду не було, постанови по обранню запобіжного заходу», - зазначив він.

Зі слів Крищенка, частина активістів заблокувала залу засідання.

«На теперішній час ми відкрили провадження за статтею 194 (ККУ - ред.), це пошкодження майна, там до 5 років позбавлення волі, але ми ще документуємо, будемо надавати правову оцінку опору діям працівників поліції, інші статті», - додав він.

Нагадаємо, 23 жовтня у Святошинському суді обирали запобіжний захід лідеру ОУН, підозрюваному в завданні поранень із травматичного пістолета одному з командирів «Правого сектору» Руслану Качмалі. Засідання затягли за північ.

Суддя перенесла засідання на 9:00 вівторка. При цьому соратники Коханівського визнали таке рішення незаконним і вимагали негайного розгляду питання, результатом якого, повинно стати звільнення лідера «Добровольчого руху ОУН» з-під варти.

Активісти стали споруджувати барикади, намагаючись перешкодити вивезенню Коханівського. Поліцейські застосували силу, у залі розпорошили сльозогінний газ.

Коханівський стверджує, що не планував утечі зі Святошинського суду, де виникли заворушення.

Нагадаємо, у суботу, 21 жовтня, у Києві поблизу станції метро «Академмістечко» поліція затримала командира добровольчого батальйону ОУН Миколу Коханівського. Це сталося після того, як Коханівський вчинив стрілянину.

Після бійки зі стрільбою Коханівський та його опонент були доставлені до лікарні.

Лідер ОУН Микола Коханівський заявив, що стрілянина з його участю відбулася через те, що з гуртожитку біля станції метро «Академмістечко» примусово виселяють мешканців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: