Доба в АТО: 35 ворожих обстрілів та спроба бойовиків прорватись до позицій ЗСУ

Доба в АТО: 35 ворожих обстрілів та спроба бойовиків прорватись до позицій ЗСУ
Бойовики на Донбасі

Окупанти впродовж двох годин намагалися проривались до позицій сил АТО в районі Новотошківського

У зоні АТО наприкінці минулої доби незаконні збройні формування активізували збройні провокації практично вздовж усієї лінії розмежування.

Вчора противник 35 разів порушив перемир’я: троє українських бійців отримали поранення, один загинув. Сили АТО 15 разів відкривали вогонь у відповідь.

Про це йдеться у ранковому звіті прес-центру штабу АТО

«Після 18 години на маріупольському напрямку противник з гранатометів та 82 міліметрових мінометів бив по наших позиціях у районі Гнутово, Павлополя, Водяного, Камянки. А з 8 години вечора і майже упродовж двох години бойовики з мінометів калібру 120 міліметрів, зенітної установки, великокаліберних кулеметів обстрілювали Широкине», - розповіли у штабі.

Внаслідок цього обстрілу двоє українських військових отримали поранення. Також зі 120 міліметрових мінометів та танку злочинці били по Красногорівці. Крім того, вночі, під вогнем ворожих гранатометів вчергове опинились цивільні будівлі у Мар’їнці.

На донецькому напрямку противник о 21 годині зі стрілецької зброї та гранатометів вів вогонь по шахті Бутівка та Авдіївці. Ще один наш військовий отримав поранення під час обстрілу Камянки. 

Різке збільшення вогневих провокацій наприкінці минулої доби зафіксовано на луганському напрямку. Тут бойовики близько 23 години зі стрілецької зброї і гранатометів вели вогонь по селищам Донець та Новозванівка. А 82 міліметрових мінометів накривали Кримське.

«Цієї ночі відбулось і бойове зіткнення українських військ з противником. Майже з опівночі і до 2 ночі в районі Новотошківського група бойовиків безуспішно намагалась наблизитись до наших позицій. На жаль, в ході цих бойових дій один український захисник загинув», - додають у штабі.

Нагадаємо, нардеп Євген Дейдей вчора отримав поранення в районі промислової зони м. Авдіївка. За попередніми даними, у Дейдея осколкове поранення від снаряда 82 калібру в ногу.

Правоохоронці відкрили провадження за фактом поранення нардепа за статтею «терористичний акт».

У полку поліції спеціального призначення «Київ» згодом повідомили, що Дейдея успішно прооперували, його стан стабільний.

В п’ятницю ввечері Дейдея та двох поранених військових на гелікоптері евакуювали до Дніпра.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: