Двоюрідний брат Каськіва вийшов із СІЗО

Двоюрідний брат Каськіва вийшов із СІЗО
Владислав Каськів

За Олександра Матковського внесли заставу в сумі 2,6 млн гривень

Двоюрідний брат колишнього голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислава Каськіва вийшов зі слідчого ізолятора.

За Олександра Матковського внесли заставу в сумі 2,6 млн гривень.

Співрозмовник агентства не уточнив, хто саме вніс за нього заставу, але схиляється до того, що це зробили родичі.

Як повідомлялося, 23 червня суд заарештував двоюрідного брата Каськіва і встановив заставу в 2,6 млн гривень. При цьому Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила про більш високу суму застави - понад 17 млн гривень.

Олександра Матковського підозрюють у скоєнні злочину за ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ст. 27 (види співучасників) КК України.

Детективи НАБУ вважають його причетним до розкрадання 259,2 млн гривень бюджетних коштів.

Нагадаємо, 12 грудня детективи НАБУ здійснили низку обшуків, за результатами яких затримали чотирьох осіб, ймовірно задіяних у корупційній схемі з розкрадання коштів Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України («Держінвестпроект») та ДП «Державна інвестиційна компанія» у сумі 259,2 млн грн.

Як повідомлялося, 1 листопада 2017 року з Панами в Україну екстрадовано колишнього керівника Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Владислава Каськіва. 

В Україні екс-посадовцю інкримінують заволодіння у 2012 році у змові з іншими особами коштами Державного бюджету України на суму близько 7,5 млн грн. Сам він відкидає свою провину.

Печерський районний суд ухвалив рішення застосувати щодо екстрадованого з Панами Каськіва запобіжний захід у вигляді тримання під вартою два місяці з можливістю внесення застави.

Суд також зобов’язав Каськіва здати всі наявні закордонні паспорти, а також з’являтися за першою вимогою до слідчого та повідомляти про своє місцеперебування.

З Каськіва внесли заставу 160 тис. грн із його власних коштів. Крім того, Каськів перерахував до бюджету майже 7,5 мільйонів гривень.

Генпрокурор Юрій Луценко повідомляв, що справу Каськіва передадуть в суд протягом 2-3 тижнів.

Раніше Луценко заявив, що Каськів може укласти угоду зі слідством.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: