Каськів перерахував до бюджету майже 7,5 мільйонів гривень – Луценко

Каськів перерахував до бюджету майже 7,5 мільйонів гривень – Луценко
Владислав Каськів

Луценко наголосив, що це перший випадок екстрадиції екс-високопосадовця в Україну

Екстрадований екс-голова Держінвестпроекту Владислав Каськів компенсував в держбюджет 7,47 млн грн збитків за статтею «оплата шкоди винною особою»

Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко, передає Еспресо.TV.

«Головне управління Держказначейства 31 жовтня повідомило про зарахування від Каськіва В. В. до держбюджету коштів у сумі 7,47 млн грн», - сказав Луценко.

Генпрокурор уточнив, що йдеться про справу розкрадання коштів держбюджету за схемою оплати фіктивних рекламних послуг.

«Ми розслідуємо розкрадання державних коштів під час оплати зовнішньої реклами в діяльності агентства на чолі з паном Каськівим. Йдеться про розтрату 7,463 млн грн. На підставі підроблених проміжних актів про виконання Держінвестпроектом робіт із інформаційних матеріалів про інвестиційні можливості України на виконання підробленого договору про закупівлю послуг за державні кошти 13 вересня 2012 року на рахунок ТОВ «Глорія» незаконно перераховано 7,463 млн грн коштів державного бюджету. Ці білл-борди не розміщувалися, відтак кошти були банально вкрадені посадовими особами ТОВ за сприяння керівника Держінвестпроекту України пана Каськіва», - зазначив Луценко.

Глава ГПУ додав, що згодою співпрацювати Каськів фактично визнав свою провину, проте офіційного зізнання правоохоронці ще не мають.

«Каськів, розуміючи невідворотність наших доказів добровільно погодився на спрощену процедуру екстрадиції без судового оскарження в Панамі, оплатив до держбюджету кошти по статті «оплата шкоди винною особою», а також під час першого допиту сьогодні з ранку продемонстрував визнання своєї вини в цьому кримінальному провадженні. Повноцінної заяви про визнання вини ми ще не маємо», - сказав Луценко.

Також Генпрокурор наголосив, що справу Каськіва передадуть в суд протягом 2-3 тижнів.

Раніше Луценко заявив, що Каськів може укласти угоду зі слідством.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва забов'язав колишнього голову Держагентства з інвестицій Владислава Каськіва впродовж 5 днів внести визначену йому заставу в сумі 160 тис. грн.

Раніше повідомлялося, що Печерський районний суд ухвалив рішення застосувати щодо екстрадованого з Панами Каськіва запобіжний захід у вигляді тримання під вартою два місяці з можливістю внесення застави.

Суд також зобов’язав Каськіва здати всі наявні закордонні паспорти, а також з’являтися за першою вимогою до слідчого та повідомляти про своє місцеперебування.

Досудове слідство триває.

Як повідомлялося, вночі 1 листопада з Панами в Україну екстрадовано Каськіва. 

Нагадаємо, 8 вересня 2016 року Каськіва затримали у Панамі.

Панамський суд обрав Каськіву запобіжний захід у вигляді застави 600 тис. дол. США та обмежив його пересування Панамою.

Каськів подав клопотання про політичний притулок. Але влада Панами відмовила йому.

Повідомлялося, що у Генеральній прокуратурі України хочуть запропонувати Каськіву угоду зі слідством, оскільки, на думку ГПУ, Каськів володіє важливою інформацією.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: