Фінляндія перестане експортувати зброю до Саудівської Аравії

Фінляндія перестане експортувати зброю до Саудівської Аравії

В МЗС Фінляндії підкреслили, що країна дотримується критеріїв Євросоюзу щодо збройного експорту

Влада Фінляндії ухвалила рішення припинити експорт зброї в Об'єднані Арабські Емірати й Саудівську Аравію.

Про це повідомляє Anadolu Agency.

Міністерство закордонних справ Фінляндії заявило, що було розглянуто питання експорту зброї урядом країни.

«У нинішній ситуації немає передумов для нових дозволів на експорт зброї в Саудівську Аравію та Об'єднані Арабські Емірати. При обговоренні цього питання особливо враховувалася тривожна гуманітарна ситуація в Ємені», - заявили в МЗС Фінляндії.

Також вони підкреслили, що Фінляндія дотримується критеріїв Євросоюзу щодо збройного експорту та звертає увагу на дотримання прав в країні, куди має експортуватися зброя.

Раніше повідомлялося, що Данія вирішила призупинити видачу дозволів на експорт зброї та військової техніки в Саудівську Аравію у зв’язку з убивством саудівського журналіста Джамаля Хашоггі, а також ситуації в Ємені.

Як відомо, 19 листопада уряд Німеччини оголосив про рішення повністю зупинити експорт зброї до Саудівської Аравії у зв’язку з убивством Хашоггі.

Нагадаємо, Центральне розвідувальне управління США дійшло висновку, що вбити журналіста Джамаля Хашоггі у Стамбулі наказав спадкоємний принц Саудівської Аравії Мухаммед бен Сальман Аль Сауд.

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що розслідування справи вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашоггі має бути міжнародним.

Туреччина передала записи, що стосуються вбивства саудівського журналіста, Саудівській Аравії, США, Німеччині, Франції та Великобританії.

Раніше прокуратура Саудівської Аравії висунула звинувачення на адресу 11 осіб, підозрюваних у причетності до вбивства Хашоггі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: