Фіскали назвали причину затримок в оформленні «євроблях»

Фіскали назвали причину затримок в оформленні «євроблях»

Через відсутність попередньої митної декларації у пунктах пропуску стоять сотні «євроблях»

Фото: Главком

Не всі громадяни при розмитненні своїх автомобілів з іноземною реєстрацією подають своєчасно необхідні документи

Затримки в митному оформленні автомобілів на єврономерах найчастіше відбуваються через відсутність у громадян необхідних документів.

Про це повідомляється на сторінці Державної фіскальної служби у Facebook.

«Не всі громадяни при розмитненні своїх автомобілів з іноземною реєстрацією подають своєчасно необхідні документи, через що у зонах митного контролю накопичується значна кількість таких автомобілів», – йдеться в повідомленні.

За словами заступника начальника управління організації митного контролю департаменту організації митного контролю та оформлення ДФС Олени Мошинської, станом на 18 грудня через відсутність попередньої митної декларації у пунктах пропуску стояли 230 транспортних засобів (із них більше тижня – 44).

Таку декларацію мають подати ті громадяни, які в’їжджають в Україну з-за кордону.

До слова, станом на 20 грудня 2018 року громадяни оформили майже 6,5 тис. транспортних засобів з іноземною реєстрацією.

Нагадаємо, в Україні набули чинності закони, що змінюють норми ввезення транспортних засобів на іноземній реєстрації.

Як відомо, 21 листопада у Верховній Раді не набралося голосів, щоб скасувати рішення про зміни до Податкового кодексу щодо нових правил оподаткування авто на єврономерах.

Законопроект про внесення змін до Податкового кодексу щодо оподаткування акцизним податком «євроблях» (№8487) та законопроект про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів щодо ввезення автомобілів на митну територію (№8488) були підписані головою парламенту Андрієм Парубієм та відправлені на підпис президенту.

23 листопада президент Петро Порошенко підписав закони №8487 та №8488, які легалізують ввезені з порушенням митного та податкового законодавства автомобілі з європейськими номерами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: