Фонд держмайна не зміг провести конкурс з продажу Одеського припортового заводу

Фонд держмайна не зміг провести конкурс з продажу Одеського припортового заводу

Конкурс з продажу Одеського припортового заводу провалився через відсутність заявок інвесторів

Конкурс з продажу 99,6% акцій великого виробника хімічної продукції Одеського припортового заводу не відбувся через відсутність заявок інвесторів, повідомила прес-служба Фонду державного майна України.

«Сьогодні, 18 липня, закінчився термін подачі заявок на участь у конкурсі з продажу ОПЗ. Станом на 18:00 жодної заявки не було отримано. У зв'язку з відсутністю заявок ФДМУ змушений визнати конкурс таким, що не відбувся», - зазначила прес-служба.

У фонді зазначили, що причинами відсутності заявок від інвесторів на участь в конкурсі, який повинен був відбутися 26 липня, є, зокрема, господарський борг заводу в розмірі 193 млн дол.перед компанією українського бізнесмена Дмитра Фірташа Ostchem, обмеження на виведення дивідендів з України, відсутність податкових пільг і преференцій для покупця і висока стартова ціна (13,175 млрд грн або близько 520 млн дол.) в зв'язку з цими проблемами і спільними економічними ризиками країни.

«Якщо ми не можемо вирішити якісь проблеми або ризики, то їх потрібно враховувати і відображати в умовах і договорі купівлі-продажу. Вважаю, що саме це потрібно зробити спільно з робочою групою з питань приватизації із залученням радників, які готували завод до приватизації», - цитує прес-служба главу ФДМУ Ігоря Білоуса.

За його словами, пропозиції робочої групи будуть подані на розгляд до Кабінету міністрів найближчим часом.

«Сподіваюся, що рішення про повторну приватизацію ОПЗ буде прийнято найближчим часом... Рішення проблем заводу і питання надання пільг інвесторам знаходяться в політичній площині, тому вимагають політичної волі і ухвалення рішення на найвищому рівні», - додав Білоус.

Як повідомлялося раніше, в середині травня 2016 року Кабінет міністрів затвердив умови повторної приватизації ОПЗ зі стартовою ціною пакета акцій підприємства в 13,175 млрд грн, або 520 млн доларів.

Конкурс з продажу заводу мав відбутися 26 липня 2016 року. Раніше інтерес до конкурсу виявили норвезька компанія Yara, американська IBЕ Trade, Koch Fertilizers, CF Industries і польська Ciech. Білоус при цьому заявляв, що не впевнений в успішності проведення конкурсу з приватизації Одеського припортового заводу, так як підприємство має ряд проблем.

Одеський припортовий завод (м.Южне, Одеська обл.) - другий за величиною виробник аміаку і карбаміду і третій - з випуску азотних добрив в Україні. Спеціалізується на перевантаженні хімічної продукції, що надходить з країн СНД на експорт. Завод є монополістом на загальнодержавному ринку спеціалізованих послуг з прийому, охолоджування і перевантаження аміаку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: