Фонд Сороса переїхав з Будапешта до Берліна

Фонд Сороса переїхав з Будапешта до Берліна
Джордж Сорос

Угорщина оголосила Сороса «іноземним агентом» і запровадила серйозні обмеження для діяльності

Фонд американського мільярдера угорського походження Джорджа Сороса у зв'язку з утисками в Угорщині приступив до роботи в Берліні. 80 співробітників фонду разом із сім'ями переїхали в столицю Німеччини з Будапешта, повідомив директор нового, берлінського, відділення фонду Сороса Горан Булдіоскі в інтерв'ю агентству dpa у четвер, 4 жовтня.

«Ми раді тому, що наш берлінський офіс стане однією з основних баз наших фондів, поряд з представництвами в Лондоні, Нью-Йорку і Вашингтоні», - сказав він.

Джордж Сорос - виходець з Угорщини, який пережив Голокост, - через свої Open Society Foundations підтримує проекти у сфері громадянських прав у всьому світі. Він уже давно піддається нападкам з боку правонаціоналістичного уряду Угорщини на чолі з прем'єр-міністром Віктором Орбаном.

Фонд Сороса в Будапешті був оголошений «іноземним агентом». У зв'язку з цим було ухвалено рішення про переведення будапештського офісу фонду в Берлін. Уряд Угорщини звинувачує Сороса, зокрема, у сприянні нелегальній міграції до країни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: