Франція і ФРН підписали нову угоду про партнерство

Франція і ФРН підписали нову угоду про партнерство
Канцлер ФРН Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон скріпили підписами новий договір про розширення двостороннього співробітництва

Париж готовий підтримати прагнення Берліну стати постійним членом Радбезу ООН

Ангела Меркель і Еммануель Макрон підписали нову угоду про партнерство, яка має оновити угоду 1963 року, котра сприяла примиренню між ФРН і Францією після Другої світової війни. Про це пише інформаційне агентство Reuters.

Метою цієї угоди є оновлення ЄС на фоні зростання євроскептичних настроїв на континенті. Церемонія підписання угоди відбулася і німецькому місті Аахен, яке є одним із символів європейської єдності. За процесом підписання угоди спостерігали лідери ЄС – Жан-Клод Юнкер і Дональд Туск. Робота над новою угодою із 16 сторінок тривала протягом останнього року. 

Ангела Меркель в рамках церемонії підписання угоди наголосила на тому, що в даний особливий час необхідними є чіткі відповіді на найважливіші питання. Окрім того канцлер ФРН нагадала, що Аахен був місцем перебування Карла Великого, якого вона назвала «батьком Європи».

Еммануель Макрон, перерахувавши основні виклики перед ЄС, додав, що Париж і Берлін мають взяти на себе відповідальність і показати всім шлях вперед. Сама Аахенська угода не містить детальних планів щодо реформи в зоні євро. Проте в ній сторони зобов’язані тісніше координувати політику на міжнародній арені і в сфері національної безпеки. Окрім того Париж готовий підтримати прагнення Берліна стати постійним членом Ради Безпеки ООН.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: