«Газпром» звернувся до суду Швейцарії через арешт активів на користь «Нафтогазу»

«Газпром» звернувся до суду Швейцарії через арешт активів на користь «Нафтогазу»

Після скарги до суду Швейцарії «Газпром» буде подавати заяву до суду Нідерландів

Російський «Газпром» подав скаргу до суду Швейцарії через арешт активів за позовом «Нафтогазу» в Нідерландах. Українська компанія позивалася проти «Газпрому» в Нідерландах через заборгованість російської компанії.

Про це повідомляє «РБК» з посиланням на заяву компанії, яку має у розпорядженні.

У «Газпромі» підкреслили, що досі не отримали жодних офіційних сповіщень про початок арешту їхніх активів, однак все одно подали до суду.

«Компанія подала до швейцарського суду заяву, спрямовану на надання «Газпрому» повного доступу до матеріалів справи та подальше оскарження дій судових приставів», — заявили у російській компанії.

Після скарги до суду Швейцарії «Газпром» буде подавати заяву до суду Нідерландів.

Нагадаємо, 28 лютого Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги «Нафтогазу» за позовом до «Газпрому». «Нафтогаз» домігся компенсації у сумі 4,63 млрд доларів за недопоставку «Газпромом» узгоджених обсягів газу для транзиту.

У свою чергу заступник голови правління «Газпрому» Олександр Медведєв заявив, що компанія подає апеляцію на рішення Стокгольмського арбітражу.

29 березня «Газпром» подав до апеляційного суду округу Свеа у Швеції клопотання про оспорювання та часткове скасування остаточного рішення по арбітражному розгляду з «Нафтогазом України» у справі про транзит газу. 

28 травня російські ЗМІ повідомили, що компанія «Газпром» подала до апеляційного суду округу Свеа заяву про повне скасування рішення Стокгольмського арбітражу в суперечці з «Нафтогазом» по транзиту газу, заявивши, що більшу частину арбітражного рішення «написано не арбітрами, а третьою особою».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: