«Газпром» подає апеляцію на рішення Стокгольмського арбітражу

«Газпром» подає апеляцію на рішення Стокгольмського арбітражу

Росіяни не хочуть платити Україні

Російська компанія «Газпром» подає апеляцію на рішення Стокгольмського арбітражу у справі про постачання газу, за яким вони мають сплатити «Нафтогазу» мільярди доларів. Про це повідомив журналістам заступник голови правління компанії Олександр Медведєв, передає «Інтерфакс».

«Газпром» вчора також направив в «Нафтогаз України» повідомлення про початок процедури розірвання діючих контрактів на поставку і транзит газу. Ми діємо точно відповідно до передбаченої контрактами процедурою їх розірвання», - заявив він.

За його словами, апеляцію подадуть до кінця березня 2018 року.

Нагадаємо: 28 лютого Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги «Нафтогазу» за позовом до «Газпрому». «Нафтогаз» домігся компенсації у сумі 4,63 млрд доларів за недопоставку «Газпромом» узгоджених обсягів газу для транзиту.

Також «Газпром» повинен сплатити 2,56 млрд доларів на користь «Нафтогазу». За заборгованість будуть нараховуватися відсотки - 526 тис. доларів в день, починаючи з 1 березня.

Російська енергетична компанія «Газпром» заявила, що не згодна з рішенням Стокгольмського арбітражу  Російська сторона також заявила про неможливість відновити постачання газу Україні через відсутність додаткових угод.

2 березня «Газпром» заявив, що готовий розірвати газові контракти з Україною.

Головний комерційний директор «Нафтогазу» Юрій Вітренко повідомив, що НАК «Нафтогаз України» може піти ще на один судовий розгляд з російським «Газпромом» у Стокгольмському арбітражі - щодо заниженої транзитної ставки.

Крім того, «Нафтогаз» нарахував «Газпрому» $2,5 мільйона пені. Тоді як «Газпром» назвав «Нафтогаз» здирником.

У понеділок, 5 березня, «Нафтогаз» отримав від «Газпрому» повідомлення про розірвання контракту.

Після цього «Нафтогаз» заявив про закриття свого офісу в Росії.

Читайте також: 

Стокгольмнаш. Усі наслідки перемоги України у Міжнародному арбітражі

Стокгольмська трагедія Гройсмана

Третя газова війна. Чому зірвався бліцкриг Москви

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: