Генконсульство Росії у Сан-Франциско припиняє прийом відвідувачів з 1 вересня

Генконсульство Росії у Сан-Франциско припиняє прийом відвідувачів з 1 вересня

Будівля російського консульства у Сан-Франциско

Рішення про закриття Генерального консульства Росії у Сан-Франциско є черговим недружнім кроком з боку американської влади, вважають у диппредставництві РФ

Генеральне консульство Росії у Сан-Франциско припиняє приймати відвідувачів 1 вересня через рішення влади США про закриття дипломатичного представництва.

Про це йдеться в заяві на сайті консульства.

«З 1-го вересня Генеральне консульство Росії в Сан-Франциско припиняє прийом відвідувачів з усіх консульських питань», – повідомили у відомстві.

Також зазначається, що видача готових паспортів буде здійснюватися до 13 години 1-го вересня.

«Вважаємо, що рішення про закриття Генерального консульства Росії у Сан-Франциско є черговим недружнім кроком з боку американської влади, який, насамперед, боляче вдарить по російським громадянам, які проживають у консульському окрузі, а також по американським громадянам, оскільки значна частина росіян має американське громадянство», – йдеться в заяві.

Повідомляється, що в 2016 році Генконсульство видало понад 16 тисяч туристичних віз для американських громадян і закриття Генерального консульства створить «певні труднощі в оформленні документів для даної категорії американців».

У четвер повідомлялося, що влада Сполучених Штатів Америки вимагає закрити консульство Російської Федерації в Сан-Франциско.

Відзначається, що це відповідь на «необгрунтовані і шкідливі» вимоги Росії, які виконали США. Вашингтон готовий на «подальші заходи», але закликає відмовитися від дій у відповідь, додали в Держдепі США.

Згодом глава МЗС Росії Сергій Лавров в телефонній розмові з Держсекретарем США Рексом Тіллерсона заявив, що Москва відреагує на закриття російського консульства у Сан-Франциско.

Раніше американське посольство повідомило, що з 23 серпня призупинить процедуру видачі неімміграційних віз США по всій Росії. 1 вересня ця процедура відновиться, але тільки в Москві.

Як відомо, США збираються скоротити кількість російських консульств.

Біля посольства США в Москві вишикуються черги з охочих отримати американську візу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: