Генпрокуратура відкрила справу за заявою Мінюсту на НАБУ

Генпрокуратура відкрила справу за заявою Мінюсту на НАБУ
Генпрокуратура розбиратиметься, чи законними були дії НАБУ в Мінюсті

До Генпрокуратури надійшла заява про кримінальне правопорушення за підписом заступника міністра юстиції

Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження за заявою Міністерства юстиції про кримінальне правопорушення з боку Національного антикорупційного бюро. Про це повідомив речник ГПУ Андрій Лисенко на своїй сторінці в Facebook.

Він поінформував, що до Генпрокуратури надійшла заява про кримінальне правопорушення за підписом заступника міністра юстиції.

«У заяві вказується на проведення детективами Національного антикорупційного бюро України обшуку у приміщенні кабінету №413 Міністерства юстиції України за адресою: вул. Архітектора Городецького, 13 у м. Києві. У заяві також вказується на те, що обшук був проведений в порушення вимог КПК, а в діях відповідних службових осіб НАБУ вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 162 Кримінального кодексу України», - повідомив Лисенко.

За даним фактом Генеральною прокуратурою України внесено дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато провадження, додав він.

Нагадаємо, 8 грудня в Мінюсті заявили, що до них з обшуками прийшли детективи НАБУ.

У Мін'юсті заявляють, що НАБУ діяло незаконно. Міністерство юстиції повідомляло, що поскаржиться на обшуки з боку Національного антикорупційного бюро України Генеральній прокуратурі та міжнародним партнерам.

Своєю чергою, НАБУ заявило, що слідчі дії у Мінюсті були законними. Бюро стверджує, що невідкладність таких дій була обумовлена оперативною інформацією про ризик знищення документів, які мали бути надані Мінюстом в рамках розслідування детективами НАБУ кримінального провадження

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: