Генпрокурор забрав в НАБУ справу про маніпуляції в НАЗК

Генпрокурор забрав в НАБУ справу про маніпуляції в НАЗК

За словами Луценка, справу НАЗК варто було забрати в НАБУ «для уникнення конфлікту інтересів»

Генеральний прокурор ухвалив рішення про передачу Службі безпеки України справи щодо керівництва НАЗК, яку розслідувало НАБУ.

Про це у Facebook написав народний депутат Мустафа Найєм.

«За моєю інформацією, кілька годин тому рішенням генпрокурора Юрія Луценка кримінальне провадження щодо керівництва НАЗК за фактами, оприлюдненими Ганною Соломатіною, забрали з НАБУ і передали в СБУ», - повідомив він.

За словами нардепа, це означає, що в подальшому всі процесуальні дії по цій справі будуть проводити співробітники СБУ.

«Це є порушенням Кримінально-процесуального кодексу, також це ще і прямий конфлікт інтересів», - додав Найєм.

Генпрокурор Юрій Луценко у коментарях до посту народного депутата пояснив, чому в НАБУ забрали справу про маніпуляції НАЗК.

«Соломатіна заявила про маніпуляції з перевіркою у тому числі Гізо Углави, одного з керівників НАБУ. Для уникнення конфлікту інтересів у слідчих діях підлеглих йому детективів САП звернулася до мене щодо зміни підслідності за СБУ. Я вважаю, що це правильно» - написав Луценко.

90_02

Як відомо, раніше керівник департаменту фінансового контролю Національного агентства з запобігання корупції Ганна Соломатіна звинуватила голову НАЗК Наталію Корчак у фальсифікаціях перевірок електронних декларацій. Соломатіна заявила, що члени НАЗК змушували представників департаменту фінансового контролю перевіряти тих, хто не мав підлягати перевірці. Вона також стверджувала, що нібито представник Адміністрації президента України Олексій Горащенков є «куратором» роботи НАЗК.

Сам Геращенков заперечує, що займався кураторством діяльності НАЗК.

Нагадаємо, що, за даними Соломатіної, у НАЗК використовують е-декларування для покривання чиновників, лояльних до влади, розправи над незгодними та з метою особистого збагачення голови Наталії Корчак та членів НАЗК. За її словами, результати перевірок фальсифікуються так, як це потрібно керівництву.

У Корчак спростували всі звинувачення Соломатіної та позвалися на неї до суду. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: