Генсек НАТО заявив, що Росія порушує ракетний договір

Генсек НАТО заявив, що Росія порушує ракетний договір

«Нам не потрібна нова «холодна війна», - підкреслив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг

Держави НАТО вважають, що США повністю виконують двосторонній ракетний договір, який поклав край «холодній війні», а у неефективності угоди звинувачують Росію.

Про це на прес-конференції у середу заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, коментуючи намір Сполучених Штатів вийти з Договору про РСМД (ліквідацію ракет середньої і малої дальності).

«Усі союзники погоджуються, що Сполучені Штати повністю виконують умови договору. Водночас ми чітко заявляємо… - Росія порушує договір. І тому викликом, проблемою є поведінка Росії, незмінна протягом багатьох років», - сказав генсек альянсу.

Столтенберг назвав неприпустимим невиконання договору Росією. «Було чітко заявлено, що так тривати далі не може. Не може бути договір між двома сторонами, якщо одна сторона його явно не дотримується», - зазначив генеральний секретар НАТО.

Столтенберг підкреслив, що порушення договору стало однією із головних тем міністерської зустрічі НАТО кілька тижнів тому. Крім того, він обговорив цю тему під час недавнього візиту до Вашингтона.

«Нам не потрібна нова «холодна війна», нам не потрібна нова гонка озброєнь. Тому ми віримо у розв’язання усіх проблем, що викликають занепокоєння», - резюмував генсек.

Нагадаємо, раніше в МЗС Росії заявили що США «багато років навмисно йшли на злам» Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності.

У свою чергу радник президента США з національної безпеки Джон Болтон відкинув звинувачення Росії в тому, що Сполучені Штати погрожують вийти з договору 1987 року про ліквідацію ракет середнього і меншого радіусу дії, щоб шантажувати Москву.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: