Генсек ООН прокоментував рішення Пхеньяна припинити ядерні випробування

Генсек ООН прокоментував рішення Пхеньяна припинити ядерні випробування
Антоніо Гутерріш

Антоніу Гутерріш вітає рішення КНДР про припинення ядерних випробувань

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш вітає рішення Пхеньяна припинити ядерні випробування і запуски міжконтинентальних ракет. Він сказав, що це відкриває мирний шлях до денуклеаризації Корейського півострова.

«І це також доводить, що дипломатія – це шлях вирішення конфліктів: не війна», – сказав генсекретар ООН.

Північнокорейський лідер Кім Чен Ин заявив, що його країна заморозить випробування ядерної зброї та балістичних ракет і закриє полігон ядерних випробувань, повідомило інформагентство Yonhap (Південна Корея),

У 2017 році КНДР здійснила шість ядерних випробувань, а також випробувала декілька міжконтинентальних балістичних ракет, що викликало критику з боку світової спільноти. У зв’язку з цим Рада безпеки ООН кілька разів розширювала санкції проти Північної Кореї, зокрема, 22 грудня 2017 року організація одностайно схвалила запропоновані США нові санкції проти Північної Кореї.

Санкції обмежують для КНДР імпорт нафти, повернуть всіх її робітників з-за кордону протягом року і можуть суттєво обмежити судноплавство. 

Напередодні лідер КНДР Кім Чен Ин заявив, що Пхеньян припиняє ядерні та ракетні випробування, а також закриває ядерний полігон.

Президент США Дональд Трамп у відповіль заявив, що це «дуже хороші новини для КНДР і всього світу».

Раніше ЗМІ повідомляли, що підготовка зустрічі президента США Дональда Трампа з лідером КНДР Кім Чен Ином ведеться на секретних переговорах між представниками обох країн.

Цього тижня Трамп підтвердив, що директор ЦРУ Майк Помпео, який претендує на пост держсекретаря США, таємно зустрівся з лідером КНДР Кім Чен Ином

Раніше повідомлялося, що Трамп і Кім Чен Ин розглядають дев’ять міст для проведення зустрічі.

Також Трамп заявив, що зустріч з Кім Чен Ином, ймовірно, відбудеться на початку червня або раніше.

Як відомо, раніше розвідка США зафіксувала підготовку КНДР до ядерного випробування.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп підтвердив свій план зустрічі з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином в кінці травня в п'ятницю під час телефонної розмови з президентом Південної Кореї Мун Чже Іном.

Кім Чен Ин, перебуваючи у КНР, назвав умову ядерного роззброєння.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: