З’явилися деталі перемовин щодо зустрічі Трампа та Кім Чен Ина

З’явилися деталі перемовин щодо зустрічі Трампа та Кім Чен Ина
Дональд Трамп та Кім Чен Ин

Переговорами по секретних каналах займаються директор ЦРУ і команда зі співробітників відомства

Підготовка зустрічі президента США Дональда Трампа з лідером КНДР Кім Чен Ином ведеться на секретних переговорах між представниками обох країн.

Про це повідомляє CNN з посиланням на декілька джерел у Білому домі.

«США та КНДР ведуть таємні прямі переговори, щоб підготуватись до зустрічі на вищому рівні між президентом Дональдом Трампом та лідером Північної Кореї Кім Чен Ином», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, переговорами по секретних каналах займаються директор ЦРУ Майк Помпео і команда зі співробітників відомства.

Представники розвідслужб США і КНДР кілька разів проводили такі переговори і навіть зустрічалися в третій країні, повідомляє телеканал.

Північнокорейська сторона наполягає на проведенні саміту за участю лідерів обох держав у своїй столиці - Пхеньяні. Однак позиція Вашингтона по саміту в Пхеньяні наразі невідома.

Іншим можливим місцем зустрічі називається столиця Монголії Улан-Батор.

Наголошується, що напередодні зустрічі Трампа і Кім Чен Ина директор ЦРУ має провести переговори зі своїм колегою з Північної Кореї - головою Генерального розвідувального бюро.

«Коли місце зустрічі буде визначено, буде призначена дата, і порядок денний зустрічі обговорюватиметься більш предметно», - зазначається у повідомленні.

Використання каналів ЦРУ для переговорів пов'язано з тим, що директор відомства Помпео найближчим часом обійме посаду глави Держдепартаменту США, зазначає телеканал.

Раніше розвідка США зафіксувала підготовку КНДР до ядерного випробування.

Нагадаємо, лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявляв, що готовий вести діалог з США і провести зустріч на вищому рівні з президентом Дональдом Трампом.

Також повідомлялося, що Дональд Трамп після пропозиції щодо діалогу з Пхеньяном заявив, що переговори із Північною Кореєю відбудуться тільки «на правильних умовах».

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп підтвердив свій план зустрічі з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином в кінці травня в п'ятницю під час телефонної розмови з президентом Південної Кореї Мун Чже Іном.

Кім Чен Ин, перебуваючи у КНР, назвав умову ядерного роззброєння.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: