Геращенко: для обміну полоненими потрібна додаткова верифікація списків

Геращенко: для обміну полоненими потрібна додаткова верифікація списків
Процес обміну полоненими

Дехто з осіб, включених до списків ОРДЛО, категорично відмовляється переміщатися на тимчасово окуповані території

Деякі особи зі списків окремих районів  Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) категорично не бажають повертатися на тимчасово окуповані території, тому виникає необхідність додаткової верифікації списків на обмін заручниками.

Про це у вівторок, 12 грудня, на своїй сторінці у Facebook повідомила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко за підсумками Skype-конференції.

«Дехто з осіб, включених до списків ОРДЛО, категорично відмовляється переміщатися на тимчасово окуповані території. І про своє небажання вони заявили лише зараз, а не у травні, коли проводилася верифікація. Тому оперативно маємо вирішити питання додаткової верифікації», – зазначила вона.

Сьогодні другий президент України, представник України в Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма заявляв, що переговорний процес щодо обміну заручниками за формулою «306 на 74» супроводжується низкою проблем.

Як повідомлялося, Київ очікує на звільнення напередодні нового року 74 полонених з окупованого Донбасу. Українська сторона має звільнити і передати 306 осіб в рамках існуючих домовленостей.

Наразі деталі обміну, зокрема прізвища та дати, залишатимуться нерозголошеними, щоб обмін зміг відбутися.

8 грудня перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко повідомила, що на даний час на окупованій території Донбасу утримуються 168 заручників

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: