Глава Генічеської РДА жорстко звернувся до Путіна: Що ви там в Кремлі курите?

Глава Генічеської РДА жорстко звернувся до Путіна: Що ви там в Кремлі курите?

Чиновник розповів, що подачі газу в Генічеський район із півострова абсолютно нема

Глава Генічеської райдержадміністрації Олександр Воробйов звернувся до президента Росії Володимира Путіна у зв'язку з відсутністю подачі газу в Генічеський район з окупованого Криму.

«Товариш Путін, що ви там всі в Кремлі курите? Або під дією дурману ваші підопічні і псевдо-керівники українськими територіями подають неправдиву інформацію», – почав своє звернення Воробйов.

Чиновник розповів, що подачі газу в Генічеський район із півострова абсолютно нема. 

«У вас немає російського газу в Криму і про це свідчить карта «Газпрому», – відзначив Воробйов.

Відео було записане під час відвідування Арабатської стрілки, де розташований крановий вузол на магістралі між Генічеським районом і Кримом, і газову комору, призначену для аварійного скидання газу.

Воробйов продемонстрував журналістам, що подача газу в Генічеський район з Криму повністю відсутня, а газова заслінка закрита відтоді, як 1 серпня 2015 року кримська сторона за своєю ініціативою перекрила подачу газу з Арабатської стрілки в Глібовське сховище на території півострова.

У своєму відеозверненні Воробйов демонструє Путіну, до яких наслідків призвели його рішення, і розмірковує про українсько-російські відносини.

Нагадаємо, 12 листопада, глава підконтрольного Кремлю уряду Криму Сергій Аксьонов запропонував президенту Росії Володимиру Путіну «забезпечити кримським газом українське місто Генічеськ». Аксьонов також заявив, що в 2016 році з півострова здійснювалися поставки газу в Генічеськ і що виникла заборгованість «Чорноморнафтогазу» в розмірі близько 18 мільйонів рублів.

Компанія «Нафтогаз України» в січні 2016 року повідомляла, що Генічеськ російського газу не отримує і ніколи не отримував, від початку російської окупації Криму це місто забезпечується газом винятково з родовища Стрілецьке в Херсонській області.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: