Глава Мін'юсту поскаржився на загрози після обшуку НАБУ

Глава Мін'юсту поскаржився на загрози після обшуку НАБУ
Павло Петренко заявив про шкоду для Мін'юсту від обшуків працівниками НАБУ

Петренко заявив, що обшук відбувався в офісі урядового уповноваженого у справах ЄСПЛ

Міністерство юстиції України планувало до 19 грудня подати позов до Європейського суду з прав людини проти «Роснефти» щодо заподіяння шкоди Україні. Проте така ініціатива опинилася під загрозою через проведений обшук працівниками НАБУ.

Про це в ефірі телеканалу ICTV заявив міністр юстиції України Павло Петренко.

«Міністерство юстиції та офіс уповноваженого готували позов проти російської компанії «Роснефть» на 700 мільйонів гривень збитків, заподіяних державі Україна незаконним захопленням майна цією компанією і її афілійованими структурами в Україні», – уточнив Петренко.

«Таким приписом ставляться під загрозу наші справи проти Росії, мовиться про те, що таким приписом, яким суддя постановив, що вилучити документи необхідно до 15 грудня, а ми збиралися подати позов проти «Роснефти» до 19 грудня, фактично підривається можливість позову проти російської компанії», – пояснив глава Мін’юсту.

Петренко додав, що обшук відбувався в офісі урядового уповноваженого у справах ЄСПЛ, де й розташовані матеріали щодо позовів України проти Росії, на які самим ЄСПЛ накладено гриф «таємно».

«Серед величезної кількості пунктів того, що суддя хоче вилучити з цього офісу, є один пункт: витяг оригіналів документів, а саме, заяв і матеріалів справ, які перебувають на розгляді в ЄСПЛ, де однією зі сторін виступала держава Україна за період з 1 січня 2013 року до нині», – розповів міністр.

Водночас Петренко додав, що розпорядження про вилучення документів зараз перебуває у Мін'юсті на виконанні.

Нагадаємо, 8 грудня в Мінюсті заявили, що до них з обшуками прийшли детективи НАБУ.

У Мін'юсті заявляють, що НАБУ діяло незаконно. Міністерство юстиції поскаржиться на обшуки з боку Національного антикорупційного бюро України Генеральній прокуратурі та міжнародним партнерам.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: