Глава «Укравтодору» розповів, які шляхи відремонтують першими

Глава «Укравтодору» розповів, які шляхи відремонтують першими
Славомир Новак на будівництві дороги 

Держкорпорація хоче з'єднати до 2022 року всі обласні центри України між собою «нормальними» дорогами

Корпорація «Укравтодор» з минулого року сфокусувалася на основних маршрутних коридорах і затвердила першу п'ятирічну стратегію розвитку доріг на 2018-2022 роки. Про це повідомив голова компанії Славомир Новак в інтерв'ю журналу «Новое время».

«У 2018 року є пріоритетні коридори: Київ - Харків - Довжанський - продовжуємо ремонт, і до кінця року відремонтуємо. Дорога Харків - Охтирка, що між Харківською і Сумською областями, також до кінця року буде зроблена», - повідомив він.

Окрім цього, із січня цього року проводяться дві реформи, які стануть конституцією дорожньої галузі.

«Перша - децентралізація доріг, як це віддавна зроблено в інших країнах Європи. Ми передали 120 тисяч км доріг на місцевий рівень і залишили (собі) 50 тисяч державних доріг. Друга реформа - дорожній фонд як стабільний і незалежний інструмент фінансування дорожньої галузі», - розповів Новак.

Він зазначив, що суть реформи децентралізації - коли хороші дороги в містах, районах і селищах, а це відповідальність місцевої влади і показник її ефективності.

«Тепер губернатор повинен пояснювати громадянам, чому надані державою гроші не освоєні. Ми передали кошти, передали дороги - хлопці, займайтеся», - сказав Новак.

Він також зазначив, що головні дорожні артерії країни ремонтуються ділянками, оскільки відремонтувати взагалі все в країні, де 95% доріг у поганому стані, за рік нереально.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: