Голова Національної служби здоров'я подав у відставку

Голова Національної служби здоров'я подав у відставку
Олег Петренко очолював Національну службу здоров'я з березня 2018 року

Олег Петренко вважає, що його відставка дозволить новій команді МОЗ «зробити інакше, ніж робив і щоденно роблю це я»

Голова Національної служби здоров'я Олег Петренко подав у відставку. Про це йдеться у повідомленні на сторінці служби у Facebook.

«Сьогодні написав заяву про звільнення з посади голови Національної служби здоров'я України. За власним бажанням. Сподіваюся, найближчим часом уряд її підтримає. Причина - у нас дуже різні фундаментальні цінності з командою, яка зараз працює над трансформацією системи охорони здоров'я. І це заважає працювати і мені, і їм», - зазначив Петренко.

Він вважає, що його відставка дозволить новій команді МОЗ «зробити інакше, ніж робив і щоденно роблю це я».

Нагадаємо, Петренко очолював НСЗУ з березня 2018 року, коли вона була створена в рамках медичної реформи, яку розпочала команда колишньої в.о. міністра охорони здоров'я України Уляни Супрун.

У лютому 2018 року Петренко переміг у конкурсі на посаду голови НСЗУ, в якому брали участь 13 кандидатів.

Нацслужбу здоров'я було створено наприкінці грудня 2017 року. Ця служба - важливий орган в імплементації положень медичної реформи. З нею повинні підписувати угоди лікарні, лікарі яких будуть отримувати компенсацію з бюджету за кожного приписаного до них пацієнта.

Як повідомлялось, колишня виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун викрила брехню нової влади стосовно суми грошей, яку держава виділятиме на одного пацієнта. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: