Голова Закарпатської облради підтримав законопроект про вільну економічну зону регіону

Голова Закарпатської облради підтримав законопроект про вільну економічну зону регіону
Закарпатська облрада

Робоча група розробляє законодавство про економічну автономізацію і вільну економічну зону Закарпатського регіону.

Голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс виступив на підтримку законопроекту, який розробляє робоча група з економічної автономізації і створення вільної економічної зони в регіоні. Група була створена в Закарпатській обласній раді в жовтні. Про це Рівіс заявив в інтерв'ю програмі «Факти» на телеканалі ICTV.

Рівіс підкреслив, що в 2005 році після перемоги «помаранчевої революції» закон про вільну економічну зону було скасовано, а замість нього було прийнято новий закон. «На сьогоднішній день даний закон є гальмом розвитку Закарпаття, а не тим, що стимулює розвиток Закарпаття», - зазначив він.


Екс-губернатор Закарпатської області, депутат Закарпатської обласної ради Олександр Ледіда наголосив, що створення ВЕЗ в адміністративно-територіальних межах Закарпаття дозволить регіону самостійно вирішувати соціальні питання: «Без наповнення бюджету ніяких реформ, ніякого підняття пенсій і зарплат просто бути не може. Для цього необхідні кошти. А кошти можуть з'явитися тільки в одному варіанті - якщо будуть інвестувати в економіку України іноземці, так як внутрішні інвестиції вкрай малі».

Експерт з інвестиційної політики Володимир Панов навів статистику з роботи закарпатської ВЕЗ в минулому: «Було 270 підприємств, з яких 50 працювали і сплачували близько 15% всього бюджету Закарпаття із загального числа в 7 000 платників податків. Це дійсно був старт для наших можливостей».

Нагадаємо раніше депутати Закарпатської обласної ради на другому пленарному засіданні четвертої сесії більшістю голосів прийняли рішення про створення робочої групи з розробки законодавства про економічну автономізацію і вільну економічну зону Закарпатського регіону.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: