Грецький суд відпустив Мельничука

Грецький суд відпустив Мельничука
За рішенням грецького суду Сергій Мельничук був звільнений з-під варти та може вільно покинути територію Європейського Союзу
Фото: facebook.com/SergiyMelnuchykKombatAidar

Екснардеп Сергій Мельничук, якого затримали грецькі правоохоронці за запитом РФ, може залишити територію Євросоюзу

Суд у Греції 3 березня відпустив затриманого за запитом Росії українського політика, колишнього командира добровольчого батальйону «Айдар» Сергія Мельничука. Про це сам Мельничук розповів у відеозверненні на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, посольство України й адвокат «спрацювали вчасно». Політик подякував усім, хто його підтримував.

Суті обвинувачення, через яке Мельничука оголосили в розшук Інтерполу, влада Греції йому не уточнила. Відомо, що РФ обвинувачує його в убивстві двох чи більше людей на території Ростовської області.

«Вони приписали Луганщину, де я воював, до Ростовської області. Росія тим самим показує, що анексувала частину території Луганської області. А якщо Інтерпол показує, що згоден із цим, то вони порушують свій статут», – сказав Мельничук.

Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко написав у Facebook, що Мельничук після звільнення з-під варти може вільно покинути територію Європейського союзу.

Як повідомлялося, 1 березня Мельничук був затриманий у Греції.

Водночас міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що Інтерпол вирішив переглянути запит Росії про оголошення в розшук і затримання Мельничука.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: